ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Etex Building Performance a avut o cifră de afaceri de 180 milioane lei

J.P.
Companii / 24 noiembrie 2020

Etex Building Performance a avut o cifră de afaceri de 180 milioane lei

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi şi tencuieli Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, similară afacerilor obţinute în primele nouă luni din 2019, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance: "Menţinerea vânzărilor din primele nouă luni la nivelul celor obţinute în aceeaşi perioadă a anului trecut reprezintă un rezultat favorabil - având în vedere situaţia economică dificilă în care ne aflăm - care a fost posibil datorită îmbunătăţirii mix-ului de produse, optimizării costurilor în direcţia realocării cheltuielilor în funcţie de valoarea adăugată creată, precum şi eforturilor echipei de vânzări care a contribuit la creşterea vânzărilor gamei de gleturi şi tencuieli. Totodată, suntem mândri că în această perioadă nu am apelat la nicio schemă de ajutor de stat."

Pe parcursul anului 2019, Etex Building Performance şi-a optimizat portofoliul prin adăugarea de noi produse pe bază de ipsos, datorită finalizării procesului de modernizare a fabricii de gleturi şi tencuieli de la Aghireşu, în care compania a investit 4 milioane de euro.

Chiar dacă luna septembrie s-a situat sub nivelul aceleiaşi luni a anului trecut, pentru întregul an, Etex Building Performance estimează o cifră de afaceri similară celei înregistrate în 2019, mizând pe lucrările generate de tendinţa de redimensionare a spaţiilor de birouri şi de creştere a cererii de spaţii logistice situate în proximitatea arterelor majore ca urmare a avansului comerţului online în perioada pandemiei. Totodată, piaţa rezidenţială a beneficiat de cursul de schimb valutar stabil şi de dobânzile mici la creditele acordate de bănci, care au stimulat achiziţia de locuinţe noi şi renovarea locuinţelor vechi.

Piaţa de construcţii a fost mai puţin afectată decât alte sectoare. Astfel, scăderea din zona de office şi construcţii comerciale a fost compensată de dinamica pozitivă pe segmentul rezidenţial. Din această perspectivă, Etex Building Performance priveşte cu optimism evoluţia companiei în anul 2021.

Planurile de dezvoltare includ în continuare investiţia de 5-6 milioane de euro într-o instalaţie de uscare a gipsului la termocentrala de la Rovinari a Complexului Energetic Oltenia pentru asigurarea continuităţii materiei prime la fabrica sa de gips-carton de la Turceni, datorită căreia Etex Building Performance este hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex.

Aproape jumătate din producţia fabricilor Etex din România merge către export în 11 ţări, compania fiind unul dintre furnizorii importanţi pentru proiectele comerciale şi logistice mari din Serbia, Grecia sau Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb