ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2020 Viofanny, producătorul de lactate din Săveni, raportează vânzări de peste 850.000 lei

G.U.
Comunicate de presă / 22 octombrie 2020

Viofanny, producătorul de lactate din Săveni, raportează vânzări de peste 850.000 lei

Viofanny, producător de lactate din oraşul Săveni, jud. Botoşani, a făcut un bilanţ parţial pentru primele nouă luni ale acestui an şi arată care a fost impactul situaţiei medicale asupra sectorului în care activează, conform unui comunicat de presă. În prezent, Viofanny deţine în portofoliu cinci produse atestate tradiţional şi vinde majoritar în judeţele Botoşani, Bacău, Iaşi şi Suceava, în HoReCa şi magazine de proximitate, dar şi în retail.

Viofanny raportează pentru primele nouă luni din 2020 vânzări de aproape 850.000 de lei, cu un coş mediu de cumpărături care a variat între 70 şi 80 de lei. Compania comercializează produsele în judeţe din regiunea Moldovei, dar şi în Bucureşti, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Roman prin listarea în Carrefour, sub brandul "Produs în Bucovina". Anul acesta au crescut şi solicitările pentru comenzi online, dată fiind listarea pe platforme online care comercializează produse locale.

Chiar dacă anul acesta au fost şi perioade când vânzările au scăzut, dat fiind faptul că ultimele trei luni din an cuprind şi perioada sărbătorilor de iarnă, reprezentanţii companiei se aşteaptă la o creştere a vânzărilor. Compania deţine şi două magazine proprii în oraşele Botoşani şi Suceava, notează sursa citată.

Ştefaniea Şfabu, cofondator Viofanny, a declarat: "Ne mândrim cu portofoliul nostru de produse atestate tradiţional şi ne bucură interesul constant pe care clienţii îl au faţă de calitate şi respectul pentru reţete moştenite în familie, din generaţie în generaţie. Reţeta de caşcaval, de exemplu, a fost adusă în Săveni de un macedonean, Nicolae Caranica. A fost primul maistru în cadrul fabricii de caşcaval înfiinţată în Săveni în anii 1960. Printre angajaţii fabricii au fost şi membri ai familiei noastre, care au învăţat de la maistrul Caranica să facă cel mai bun caşcaval. În prezent, lucrăm exact aşa cum se lucra la fabrica de caşcaval din Săveni. Prelucrăm lapte integral de vacă, opărim başchiul în coşuri de nuiele şi formăm caşcavalul manual, pe planşetă din lemn de brad. În ceea ce priveşte celelalte reţete după care lucrăm acestea se află în familia noastră de generaţii întregi, părinţii şi bunicii noştri fiind crescători de animale şi implicit producători de brânzeturi".

Potrivit comunicatului, estimările pentru acest an presupun depăşirea cifrei de vânzări din 2019 cu 10%. Anul precedent, compania a avut o cifră de afaceri de peste 1,36 milioane de lei. Pentru creştere, producătorul mizează, în principal, pe atragerea de noi clienţi şi pe extinderea zonei de distribuţie.

"În ceea ce priveşte popularitatea, este greu de făcut o clasificare exactă. Toate produsele noastre sunt apreciate în egală măsură de consumatori, dar cererea şi, implicit, vânzările sunt diferite de la un anotimp la altul. Vara se vând mai bine caşul şi urda, iarna se vând mai bine caşcavalul şi sortimentele de brânză sărată, iar specialităţile de caşcaval sunt preferate în perioada sărbătorilor", a explicat Ştefaniea Şfabu, cofondator Viofanny.

În ciuda perioadei dificile pe care întreaga piaţă o traversează în contextul creat de pandemie, Viofanny a amenajat un depozit frigorific nou, cu o investiţie de 30.000 de lei şi a mărit astfel spaţiul de stocare pentru produse. Mai mult, vizează până la finalul acestui an achiziţionarea de maşini noi pentru transportul laptelui şi distribuţia de produse finite, în valoare totală de 100.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb