ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN  Investiţiile realizate de Regia Naţională a Pădurilor se ridică la 627 miliarde lei

Ziarul BURSA #Companii / 5 august 2004

Investiţiile realizate de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva în primele şase luni ale acestui an se ridică la 627 miliarde lei, în creştere cu 259 miliarde lei faţă de program, potrivit datelor furnizate de RNP. Investiţiile realizate de RNP numai din surse proprii, în perioada menţionată, se ridică la 241 miliarde lei.

Cele mai mari sume au fost orientate către construirea unui nou sediu central al RNP, în zona lacului Tei, pentru finalizarea altor sedii şi unităţi din ţară, pentru construirea unor centre de producţie - centrul de prelucrare a fructelor de pădure de la Piatra Neamţ. Alte investiţii s-au orientat către înfiinţarea de pepiniere şi noi răchitării, pentru monitorizarea pădurii din punct de vedere al de sănătăţii dar şi al pazei, pentru amenajări piscicole şi de vînat precum şi pentru modernizări de păstrăvării.

Nu în ultimul rînd, Romsilva a alocat sume importante pentru întreţinerea hergheliilor aflate în subordinea regiei şi pentru construirea unei staţii pilot de turism ecvestru în localitatea Sîmbăta din judeţul Braşov, unde există o herghelie cu cai de rasă administrată de RNP.

Alături de investiţiile realizate din fonduri proprii, RNP va primi în 2004 alocaţii bugetare cifrate la 581 miliarde lei. Acestea se vor concretiza în lucrări de reconstrucţie ecologică pe 1.394 de ha, de mărirea gradului de siguranţă pe drumurile forestiere pe 20,6 km, lucrări de corectare a torenţilor pe 30,3 km şi de redare în circuitul productiv a 137 ha afectate de factori poluanţi, în zonele cu risc mare de poluare unde vegetaţia forestieră a dispărut.

Producţia silvică realizată în primele şase luni s-a cifrat la 4.850 miliarde lei faţă de un program de 4.670 miliarde lei, iar profitul brut a depăşit previziunile cu 192 de miliarde lei, atingînd 620 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb