ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2020 Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a pierdut peste 21 de miliarde de dolari

G.U.
Macroeconomie / 18 august 2020

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a pierdut peste 21 de miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.100 miliarde de dolari, a raportat astăzi pierderi de 188 miliarde de coroane (21,27 miliarde dolari) în prima jumătate a acestui an, în condiţiile în care cotaţia acţiunilor şi proprietăţilor imobiliare din portofoliul său a scăzut din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Chiar dacă pieţele şi-au revenit în al doilea trimestru, ne confruntăm în continuare cu o incertitudine considerabilă", a precizat directorul general adjunct al fondului, Trond Grande.

Portofoliul total al fondului a avut în primul semestru un randament negativ de 3,4%, ca urmare a unui declin de 6,8% în cazul acţiunilor şi un minus de 1,6% pentru proprietăţile imobiliare, chiar dacă valoarea instrumentelor cu venit fix a crescut cu 5,1%.

"Randamentul total al fondului a fost cu 11 puncte de bază sub cel al indicelui de referinţă", a precizat Norges Bank Investment Management.

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei investeşte aproximativ 30% din activele sale în instrumente cu venit fix, aproximativ 67% din active sunt investite în acţiuni iar restul de 3% sunt investite în imobiliare. Fondul gestionat de Banca Centrală a Norvegiei deţine acţiuni la aproximativ 9.200 de companii din întreaga lume, controlând 1,5% din toate acţiunile listate la nivel mondial.

În 2019, fondul suveran de investiţii al Norvegiei, a avut un randament al investiţiilor de 19,9%, ceea ce i-a permis să realizeze câştiguri record de 1.690 miliarde de coroane norvegiene (180,49 miliarde de dolari).

În prezent valoarea totală a fondului este echivalentă cu aproximativ 214.000 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie şi copil din Norvegia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si uite asa toate fonduriel de penie din lume ajung odata si odata la falimente.

    Asa cu si Romania anii 90-2000 prin conversia si taiatul nominalelor au furat pensiile reale a oamenilor dand in schmb nominale fara valoare. 

    Toate fondurile de pensii sunt sortite esecului, pentru ca fondurile investesc liniar pe trendul lung de productivitate iar cand acest trend se schimba in trendul lung de pierdere productivitate costurile aferente, falimentele societatii, a guvernelor vor face praf aceste fonduri. 

    Acest fenomen se intampla mereu global, atat in economia financiarizata cat si in economia nefinanciarizata. 

    Sa nu ne mire in 8 ani valuri de migratii pe glob pana la finalul de mare efect deflationist cand toate tarile isi inchid portile ca sa combata deflatia de lunga durata. 

    1. Mai socoteste odata.180-21 da cu plus.Adica in 2019 a avut un randament de 20% si in 2020 pe 6 luni o pierdere de 2,5%.Deci unde e falimentul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb