ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021 Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 115,3 miliarde lei

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 august 2021

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 115,3 miliarde lei

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 115,3 miliarde lei la finalul semestrului întâi din acest an, creditele crescând până la 44,4 miliarde lei, potrivit unui comunicat al băncii, remis astăzi redacţiei.

. Depozitele clienţilor au ajuns la 97,2 miliarde lei, din care 65,9 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 31,3 miliarde lei, ale persoanelor juridice. Eficienţa operaţională a băncii se păstrează la nivel confortabil şi este de 46,7%. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.015,5 milioane lei, din care cel al băncii este de 901 milioane lei. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 114 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,47% la 30 iunie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 148%. Solvabilitatea băncii fără profitul primelor şase luni din acest an este de 21,83%, iar cu profitul inclus este de 23,54%.

Costul riscului pe perioada primului semestru din 2021 a fost de 0,5%. În şase luni din 2021, soldul provizioanelor a crescut cu 9,2% ajungand la 3,485 milioane lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2020 (3,190 milioane lei).

În perioada ianuarie - iunie a.c. Banca Transilvania a acordat peste 114.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice. Cele pentru companii sunt în valoare de 4,8 miliarde lei. Banca are aproximativ 3,14 milioane de clienţi retail, aproape 360.000 de clienţi IMM & Micro şi aproximativ 11.000 de clienţi corporate.

În 2021, BT continuă să fie un partener relevant în programele guvernamentale şi în alte programe europene, acordând în primul semestru credite în valoare de peste 560 milioane de lei prin programele IMM Invest şi AGRO IMM Invest, respectiv 648 milioane de lei prin programele cu garanţii şi fonduri europene.

BT are peste 2,3 milioane de clienţi unici digitalizaţi, ceea ce reprezintă 67% din clienţii activi. Acesta este unul dintre indicatorii pe care BT îi urmăreşte constant, reflectând gradul de digitalizare a băncii. Aceşti clienţi - persoane fizice şi companii - folosesc cel puţin una dintre soluţiile digitale ale băncii - aplicaţii, Internet Banking sau Mobile Banking.

"Este o perioadă de relansare a României, iar Banca Transilvania a contribuit din nou, crescând finanţările şi volumul operaţiunilor peste media pieţei. Suntem banca românilor, procesăm un volum de operaţiuni vital pentru economie şi avem peste 7 milioane de români acţionari direcţi şi indirecţi. Suntem optimişti în legătură cu dezvoltarea economiei şi a ţării, aşa încât punem umărul la continuarea creşterii lor şi la reducerea decalajelor faţă de Vestul Europei" - declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Deși ne fură de ne rupe nu-mi explic de ce pe T2 profitul a scăzut la jumătate față T1 ?

    Oare ce s-a întâmplat? T3 va fi la fel?

    Altfel, cred că TLV incepe să devină o acțiune "obosită " care se va prăbuși la cea mai mică recesiune ! 

    1. in T3 o ia rau la vale

      daca valurile 4 -5 sunt in carantina totala toate IMM imprumutate sunt in faliment

      poate vin sif -urile cu bani si o salveaza ca taica isarescu nu mai poate 

      exact, daca. mare profet ai ajuns si tu

      Se jonglează din provizioane. De prăbușit, toate se vor prăbuși când se va închide, din nou economia.

    o intrebare pt autorul articolului: ce sens are acel titlu - la cat au ajuns activele??? este o non informatie in titlu, nu spune absolut nimic, daca zicea de profit, de ce crestere au avut, din ce, de ce era ceva interesant.

    poza din articol e fostul sediu central al BT. cladirea a fost vinduta la UBB de peste un an. mai bine puneati o poza cu un bancomat. sunteti varza

    Activele grupului tocmai au cazut in termeni reali!!!

    Sa vedem cand schiteaz unul un gest. 

    Nimic... tac malc! 

    semnat comenturi “cretine” 

    A trecut poate un an de când șeful Erste spunea enigmatic că el nu vrea ca BCR să urmeze exemplul altor bănci din România că să crească! Ce voia oare să spună mă întreb și azi ?

    1. BT face jonglerii financiare pentru a cosmetiza rezultatele si umflă cotația acțiunii prin răscumpărări proprii pe care eu le-aș interzice prin lege.

      dar pacat ca bancile centrale le-au dat iar voie sa faca asta dupa ce ii franase putin in 2020 caci daduse soc deflatie scurta in martie si era nebunie curata de lipsa bani / credit in circulatie.

      Acum au permis iar sa faca rascumparari (si banca centrala usa si banca europeana) ca semnal de absorbire iar lichiditate excesiva din piata si redirectionarea ei in financiar. 

      piata va uniformiza totalul banilor / creditului afalat in circulatie si va pune presiune descendenta in termeni reali la exploziile de CAGRuri! 

      semnat comenturi “cretine” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb