ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Vânzările eJobs au crescut cu 50%

S.B.
Companii / 29 iunie 2022

Vânzările eJobs au crescut cu 50%

Primele şase luni ale acestui an au marcat creşteri exponenţiale pe aproape toate palierele pentru eJobs România. Poziţia de lider al pieţei locale de recrutare online a fost consolidată nu doar de numărul mare de joburi postate de către angajatori, ci şi de volumul de companii nou intrate în platformă şi de vânzările generate.

"A fost cel mai bun semestru din istoria eJobs şi se prefigurează că 2022 va fi cel mai bun an de până acum. Aproximativ 250.000 de joburi noi au fost postate în platformă din ianuarie, numărul de clienţi noi a crescut cu 14% vs S1 2021, iar încasările au înregistrat un avans de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă facem însă comparaţia cu 2019, un an mult mai apropiat, ca dinamică, de 2022 decât anii de pandemie, am avut un plus de aproape 70%", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Reintrarea companiilor într-un ritm de activitate similar anilor 2018 şi 2019 a dus la o creştere imediată şi neaşteptat de mare a numărului de locuri de muncă disponibile în piaţă. Astfel, au fost postate cu 50% mai multe joburi faţă de primele şase luni ale anului trecut şi cu aproape 10% mai mult faţă de 2019. Domeniile în care s-a resimţit cel mai mult nevoia de personal au fost retailul, serviciile, industria alimentară, turism, transport / logistică, call center / BPO şi IT / Telecom. "Timp de doi ani de zile am văzut încercări fragile ale angajatorilor din turism şi horeca de a rămâne vizibili în ochii candidaţilor. Chiar şi transporturile au fost afectate de pandemie. Însă avântul pe care l-au luat aceste domenii în 2022 este cu adevărat spectaculos şi iată că le revedem în topul celor mai mari angajatori din economie", subliniază Bogdan Badea.

Primul semestru al anului a venit cu o schimbare şi în ceea ce priveşte distribuţia portofoliului de joburi, fiind marcat cel mai înalt prag atins vreodată de poziţiile remote - 8,1% din numărul total de locuri de muncă nou postate, comparativ cu 5% în 2021 şi doar 0,9% în 2019. "Scade, în schimb, faţă de 2019, numărul de oportunităţi pentru cei care vor să lucreze în afara ţării - de la 12,6% la 7,8% (procent egal cu cel din 2021). Este doar o scădere temporară pentru că ne aşteptăm ca, până la finalul anului, angajatorii din străinătate să fie din nou în căutare de candidaţi români", explică Bogdan Badea.

Aplicările sunt singurul segment care nu a punctat creşteri, situaţie explicabilă prin faptul că piaţa a revenit într-un punct în care există o disproporţie între nevoia de personal şi numărul de candidaţi disponibili. Cu 5,1 milioane de aplicări de la începutul anului şi până acum, se observă o scădere de aproximativ 30% faţă de anul trecut a interesului candidaţilor pentru un job nou. Numărul este, totuşi, cu 10% mai mare comparativ cu S1 2019. Apare însă un record istoric în zona aplicărilor atunci vorbim despre joburile remote, care însumează 12% din totalul de aplicări (vs 10% în 2021 şi doar 1,3% în 2019).

Cele mai căutate domenii în prima jumătate a anului au fost retail, call center / BPO, servicii, IT / telecom, banking şi servicii financiare, transporturi / logistică, industria alimentară şi turism. Aproape jumătate dintre aplicări au venit din partea candidaţilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, urmaţi de cei aflaţi la început de carieră (18-24 de ani), cei între 36 şi 45 de ani şi cei de peste 45 de ani.

Un alt aspect foarte interesant este legat de tipul de joburi la care aplică. "Da, candidaţii sunt mult mai greu de atras acum, au nevoie de argumente foarte convingătoare pentru a face schimbarea de job, în special când vorbim despre specialişti, însă îi vedem mai pregătiţi decât oricând pentru a funcţiona la turaţie maximă, iar interesul lor pentru joburi full time în detrimentul celor part time sau sezoniere este la maximumul ultimilor ani", declară Bogdan Badea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E un site mai mult pentru corporatiști,marea majoritate a joburilor sunt publicate de corporații, câți lucrează la aceste corporații in Romania?nici 2 milioane de oameni , dacă te duci la AJOFM de ex acolo primești gratis o căutare de loc de muncă personalizată,plus interesant ca de ani de zile cei mai mulți care găsesc de lucru prin AJOFM sunt cei de de varsta a doua adică peste 45-50 de ani ,un lucru pozitiv pentru Romania unde multe firme și patroni de doi bani practică această discriminare fascista si ilegală pe vârstă si statul român nu ia nici o măsură pentru stoparea fenomenului, evident acest fenomen pe moment așa pare că este relativ redus având in vedere criza de angajați peste tot dar acest fenomen este foarte periculos si trebuie tratat cu prioritate inclusiv de sindicate care lipsesc cu desăvârșire in Romania ,este cel mai important aspect al procesului de angajare intr un stat civilizat care respectă codul muncii și constituția.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb