ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2020:  Cifra de afaceri a CEMACON a scăzut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019

M.A.
Companii #Construcţii / 15 mai 2020

Liviu Stoleru

Liviu Stoleru

Producatorul de blocuri cermice cu capital românesc CEMACON reuşeşte să închidă primul trimestru al anului 2020 peste aşteptări, atingând o cifră de afaceri netă de 29,64 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, însă într-un context de piaţă complet diferit, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, la 31 martie 2020, compania înregistrează un profit operaţional de 15,122,744 lei şi un profit net de 10,560,458 lei.

Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie CEMACON SA, a declarat: "Anul 2020 a început sub auspicii bune; nivelul cererii de materiale de zidărie s-a menţinut la un nivel relativ bun, chiar dacă mai scăzut decât în anul anterior. Izbucnirea epidemiei şi, mai ales, severitatea măsurilor de izolare impuse de autorităţi au perturbat contextul pozitiv de piaţă şi ne-au determinat să facem schimbări de strategie. Cu toate acestea, am reuşit să încheiem primul trimestru cu un rezultat comercial bun, chiar peste aşteptări, iar profitul operaţional, deşi în perioada de extrasezon, s-a situat la o valoare foarte ridicată".

Potrivit sursei citate, pe langă priorităţile specifice acestei perioade, de protejare a stării de sănătate a tuturor angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor, CEMACON îşi continuă strategia de adaptare a afacerii la contextul actual de piaţă. Totodată, s-a decis ca nivelul bugetului de investiţii pentru 2020 să rămână unul ridicat, priorităţile fiind în continuare creşterea eficienţei operaţionale, inovaţia, dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii, precum şi promovarea cărămizilor izolante cu vată bazaltică din gama EVOCERAMIC VB.

"Deşi contextul epidemiei a afectat serios sectorul construcţiilor şi perspectivele pentru anul în curs, poziţia financiară solidă a CEMACON, acţionariatul puternic, portofoliul de produse competitiv şi eficienţa operaţională dovedită în ultimii ani, mă determină să fiu optimist. Am multă încredere că jucătorii din industrie, pe toate palierele, au căpătat maturitate şi experienţă raportat la criza de după 2008, astfel încât să păstrăm împreună funcţională această zonă a economiei, care contează atât de mult pentru toată lumea. Consider că nu există motive de panică referitoare la intrarea într-o nouă criză gravă şi de durată", a completat Liviu Stoleru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb