ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2022: Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 19 mai 2022

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în T1 2022, o creştere cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 0,29 milioane de lei, o apreciere cu 137% comparativ cu pierderea de 0,77 milioane de lei înregistrată în T1 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Compania vizează venituri operaţionale de peste 100 milioane de lei pentru anul acesta.

"Primul trimestru al anului 2022 a reprezentat o perioadă de creştere şi performanţă solidă pentru Simtel Team. Contextul directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, creşterea preţurilor la energie, securitatea energetică europeană afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, precum şi inflaţia galopantă au îndreptat tot mai multe companii, din România şi din străinătate, către implementa-rea de soluţii de energie regenerabilă. Cererea tot mai ridicată pentru astfel de soluţii a fost resimţită şi la nivelul afacerii noastre.

ANT Power, companie în care am decis să investim la finalul anului 2021, are o creştere rapidă şi sigură. Din acest an, pe lângă prognoza de producţie de energie în parcurile fotovol-taice, efectuăm prognoză de producţie şi pentru parcurile eoliene cu un grad de precizie foarte ridicat. În ciuda situaţiei geopolitice tensionate, privim cu încredere către viitor, iar contractele semnate şi în curs de implementare ne fac s[ fim optimişti că la final de an ne vom atinge cu succes cifrele din BVC-ul aprobat în AGOA din 8 aprilie 2022," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

În T1 2022, Simtel Team a semnat 14 noi contracte ce vizează instalarea de centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 17 MWh. Portofoliul de clienţi al companiei s-a extins cu 10 clienţi noi, printre care CTPark, Automobile Bavaria, Avicola Focşani, Proleasing Motors, dar şi companii din diverse industrii: turism, agricultură (ferme), fabrici, spaţii logistice. De asemenea, Simtel are contracte semnate cu 63 de clienţi ce însumează aproximativ 5 MWp şi care au contracte de finanţare aprobată prin proiectul guvernamental Electric UP. În prezent, sunt în curs de implementare alţi 9 MWp, contracte semnate la finalul anului 2021, printre care contractul cu Fan Courier 2,2 MWp, Penny Market (Grup REWE), Kau-fland.

În plus, compania are înregistrată o comandă fermă pentru construcţia a 100 de centrale electrice fotovoltaice, fiecare a câte 3kWp pentru operatorul de telefonie mobilă Telekom România, centrale ce se adaugă la celelalte 300 construite deja de Simtel în anul 2021. Tot în industria telecomunicaţiilor, Simtel continuă construcţia de staţii de bază pentru telefonie mobilă, iar mai nou, instalează astfel de staţii şi în Germania în cadrul unui contract cu un integrator local.

În primul trimestru din 2022, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri - 80%, în linie cu ponderea generată în T1 2021 dar cu o creştere semnificativă în valoare absolută, de 2,9 milioane de lei.

Prin urmare, această divizie, care se concentrează în primul rând pe soluţii de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreţinerea şi operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperişurile acestora sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren, a contribuit cu aproximativ 7,7 milioane de lei la cifra de afaceri pentru T1 2022, comparativ cu 4,9 milioane de lei în T1 2021.

Telecomunicaţiile au contribuit cu 10% la cifra de afaceri totală, şi au generat venituri de aproximativ 1 milion de lei în T1 2022, faţă de 1,2 milioane de lei în T1 2021. Ponderea celorlalte linii de business a crescut semnificativ, de la 1% până la 10% din cifra de afaceri totală, datorită succesului înregistrat de investiţia în compania ANT Power Energy SRL, prin activitatea de optimizare a prognozelor de produc-ţie de energie şi a veniturilor producătorilor de energie regenerabilă.

"Rezultatele bune înregistrate în T1 2022 nu au fost realizate uşor. Provocările pentru lanţul global de aprovizionare cresc de la un trimestru la altul. Astfel, pentru a evita întârzierile în aprovizionare şi creş-terea preţurilor stocurilor, am luat decizia de a achiziţiona panouri fotovoltaice în avans şi să nu ne mai aprovizionăm pe măsură ce începem anumite lucrări. În plus, am căutat şi surse alternative de aprovizi-onare. Vom continua să căutăm alţi furnizori pentru a ne asigura că suntem întotdeauna capabili să oferim clienţilor soluţii energetice inovatoare," a adăugat Iulian Nedea.

În contextul solicitărilor tot mai ridicate pentru surse alternative de energie, în data de 18 mai 2022, Simtel Team a demarat operaţiunea de majorare a capitalului social. În prima etapă, în perioada 18 - 24 mai 2022, acţionarii Simtel au posibilitatea de a tranzacţiona drepturile de preferinţă, SMTLR01.

Ulterior, în perioada 27 mai - 25 iunie 2022, deţinătorii de drepturi SMRLR01 vor putea subscrie acţiuni nou emise. Pentru subscrierea unei noi acţiuni sunt necesare 10 drepturi de preferinţă, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Preţul pe acţiune în prima etapă este 18,1994 lei/acţiune. Acţiunile nesubscrise vor fi oferite la preţul de 18.2094 lei/acţiune în cea de-a doua etapă a operaţiunii.

Capitalul atras în urma acestei operaţiunii va sprijini compania în extinderea afacerii şi a proiectelor cu partenerii săi, precum marile reţele de discountere şi retailerii de amenajări interioare şi exterioare. Conducerea companiei consideră că oportunităţile pe care le are la dispoziţie, combinate cu vizibilitatea şi recunoaşterea în piaţă, câştigate prin listarea pe BVB dar şi prin proiectele livrate până acum unora dintre cele mai puternice branduri din industriile respective, vor contribui la captarea unei cote semnifi-cative în domeniul energiei regenerabile.

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaţionale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creştere la nivelul rezultatelor financiare va fi rea-lizată şi cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timişoara şi Bacău, prin interme-diul cărora vor fi accesate şi mai multeproiecte la nivel naţional.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021.În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Adica primul trimestru 10 m si la sf. anului 103.

    Marja 2% in primul trimestru dar la sf. anului 11%. 

    Mai intelegem si noi cu scalarea insa asta parca e inginerie, nu-s niste active cu costuri fixe si apoi cand maresti volumul se duc marjele racheta! 

    Foarte interesant ca nici stocuri care sa sustina suta aia de milioane nu au, doar vreo 20% din ea. Pai daca stocurile sunt panouri foto cum scriu si ei, cum cresc veniturile asa tare, din ce daca nu ai plasticele in curte? 

    Se vede din avion ca au mare nevoie de bani, ca la capitalul actual nu pot executa alea 100 milioane. Asta cred ca e doar prima majorare cu cash pe anul asta, le mai trebuie(sau obligatiuni dar la alea costul e mare, nu merge cu prosteala ca la majorare). 

    Si cu majorarea e foarte dubios cum sta pretul asa sus in piata cand e clar ca se va duce la 18-19 pretul de majorare. E tinut ca sa descarce in profit aia care vor cumpara in etapa 2? Ca asa pare tiparul la majorarile Aero. 

    Nu explica nicaieri de ce fac profit aproape 0 la trimestru ca o activitate ca a lor ar trebuie sa aduca profit bun mereu, costurile salariale sunt de cam 2 m pe trimestru deci nu mari. 

    E cam clar ca din trimestrele urmatoare apar surprizele neplacute-ca panourule costa mult, ca China, ca transport, ca beneficiarii pun investitile pe hold.

    Cand te gandesti ca avea capitalizare 250-300 m lei pe la 30-34!Acum are 160 si pare enorm!Va fi si mai mare dupa majorare daca presupui ca pretul ramane pe loc. O sa fie extrem de mult chiar si cu veniturile lor fantastice din buget. Unde mai pui ca pe fotovoltaice e flame mare acum dupa care iar nu o sa mai fie capacitate retea, a mai rulat filmul asta o data. 

    1. in T1 2021 au avut o CA de ~4.5 mn lei si au terminat anul cu ~58 mn lei. au avut o pierdere fata de un profit anul asta in T1, dar au terminat anul cu un profit de ~6.1 mn lei, adica acea marja de 11% care ti se pare imposibil de realizat. cat vrei sa aiba viteza de rotie a stocurilor? cine isi imobilizeaza cash in stocuri daca nu trebuie? un PER fwd YE2022 de 16 nu este enorm. nu este nici mic, dar la ritmuri de crestere cum le are, daca poate mentine doar 1/2 in urmatorii 1-3 ani, pretul este chiar mic acum.

      ma bag si eu in vorba

      2021 30% din CA fibra telecom programul de stat la sate, s-a terminat cu linia asta, mai au 1 m la trimestru 

      vezi ca la calculele cu PER pui nr. de actiuni de azi, doar la majorarea asta creste dar urmeaza pana vei afla profitul pe 2022 

      eu nu stiu cati realizeaza ca trebuie capital=actiuni ca sa cresti ca in povesti 

      asta e smecheria la SMTL si altele ca ele au anuntat bugete pe mai multi ani cu profituri mari dar nu au spus si cate actiuni vor avea in fiecare an... cate majorari au decis astia de la plasament incoace? au spus la plasament ca estimarile se fac doar cu majorari si deci actiuni in plus?

      boss, ti-a explicat logofatu de la bnet ca dupa ce atinge 100m eur CA la sf de 2024 marjele de profit vor creste mult mai usor. Nu il crezi pe cuvant sau ce? chiar nu te inteleg

      Bun exemplu. Au aratat aia cum e sa'cresti'. Ceri bani mereu, tiparesti actiuni, actionarii vad actiunea numai in jos, le mai servesti niste citate, mai faci misto de ei, mai cumperi o firma care vinde imprimante sa le arati cum creste afacerea 'IT'. O sa cumpere statii de vanzare carburant ca alea au rulaj mare, la ei oricum profitul nu e obiectiv, sa iasa suta de milioane rulaj.

    Fa bu los!Ar trebui sa credem ca unii cumpara din piata cu 23 ce altii o sa ia la liber cu 18,2 in etapa a doua la majorare si o sa vanda cu 19-20.Daca nu exista,piata aero trebuia inventata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb