ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2023 Atos a înregistrat o creştere a veniturilor de 2,8%

F.D.
Companii / 15 mai 2023

Atos a înregistrat o creştere a veniturilor de 2,8%

Atos a înregistrat o creştere organică robustă de +2,8% a veniturilor în primul trimestru, ambele businessuri realizând-şi priorităţile pentru 2023. Sub noul său brand comercial, Eviden a raportat încă un trimestru solid, cu o creştere ridicată, bine echilibrată între activităţile sale sinergetice Digital, Big Data şi Cybersecurity. Tech Foundations a continuat să îşi remodeleze portofoliul, confirmând stabilizarea mai devreme decât se anticipase a activităţii sale de bază, reducând în continuare expunerea la activităţile non-strategice, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Veniturile Grupului au fost de 2,806 milioane de euro în T1 2023, în creştere cu +2,2% de la an la an. Creşterea organică a fost robustă, de +2,8%, reflectând îmbunătăţirea continuă a performanţelor operaţionale ale Grupului. Efectele date de perimetru au fost: -0,5% (ieşirea din Rusia, cesiunea EGSE şi Sislog). Schimbul valutar a contribuit cu -0,1%, reflectând în principal deprecierea lirei sterline în raport cu euro în cursul perioadei, atenuată de aprecierea dolarului american, arată sursa citată.

Eviden a raportat o creştere organică puternică de +9,5% a veniturilor în primul trimestru, bine echilibrată între activităţile sale sinergetice în domeniul digital, Big Data şi Cybersecurity. Business line-ul Digital şi-a accelerat şi mai mult creşterea în T1, datorită noilor contracte în domeniul dezvoltării şi modernizării aplicaţiilor, în special pe pieţele europene. Creşterea a fost puternică în domeniul Advanced Computing, pe măsură ce activitatea HPC a continuat să se dezvolte în forţă. Digital Security a raportat încă un trimestru de creştere de două cifre, cu un accent din ce în ce mai mare pe serviciile şi produsele de securitate cibernetică de ultimă generaţie, axate pe Identity management, Encryption si Managed Detection and Response in medii hybrid cloud .

În primul trimestru, Tech Foundations a confirmat o stabilizare a activităţilor de bază - infrastructură, cloud privat şi platforme, digital workplace şi servicii profesionale - mai rapidă decât se anticipase, cu +0,1% organic. Acţiunile de remodelare a portofoliului au condus la o reducere gestionată a activităţilor non-strategice (BPO, revânzarea de hardware & software, UCC), ceea ce a dus la o contracţie organică de -2,6% pentru întregul perimetru Tech Foundations. În martie, Atos a fost poziţionată ca lider în Gartner® Magic Quadrant pentru Outsourced Digital Workplace, pe baza viziunii sale complete şi a capacităţii de execuţie, pentru al şaptelea an consecutiv.

Activitatea comercială

Contractele semnate au fost de 2,1 miliarde de euro în T1 2023, ceea ce reprezintă o rată de 73% (72% în T1 2022).

Raportul book-to-bill al Eviden a fost de 79%, influenţat de fluctuaţiile fluxului de contracte HPC, ca urmare a unui număr mare de comenzi în T4 2022 şi a întârzierii unui contract HPC important pentru un client indian în T2. Comenzile primite în T1 de Business line-ul Digital au reflectat importanţa concentrării continue pe contractele mai mici, cu risc scăzut şi implementare pe termen scurt, cu ciclu rapid de facturare (59% din comenzile primite în T1 au fost din contracte cu durate mai mici de 18 luni).

Raportul book-to-bill al Tech Foundations a fost de 68%, ceea ce arată un progres continuu de la un trimestru la altul, pe măsură ce capacităţile de vânzare sunt îmbunătăţite treptat, aplicand în mod constant o selecţie strictă a contractelor. Noile logo-uri din portofoliu şi noile servicii au reprezentat 36% din comenzile înregistrate în T1 2023, comparativ cu 25% în T1 2022.

La sfârşitul lunii martie 2023, stocul complet al contractelor in derulare al grupului era de 19,5 miliarde de euro, în scădere cu 0,9 miliarde de euro faţă de decembrie 2022, excluzând operaţiunile italiene cesionate. Acesta reprezenta 1 an şi 8 luni de venituri.

La sfârşitul lunii martie 2023, valoarea oportunitatilor calificate se ridica la 6,6 miliarde de euro, în creştere cu 0,2 miliarde de euro faţă de decembrie 2022, excluzând operaţiunile italiene cesionate, şi reprezenta 7,3 luni de venituri, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb