ÎN PRIMUL TRIMESTRU Macon: Vânzările de BCA, cu 16% mai mari

V.B.
Companii #Construcţii / 19 mai 2014

Compania, nemulţumită de "taxa pe stâlp"

Vânzările de BCA ale Macon au înregistrat, în primul trimestru din acest an (T1 2014), o creştere cu 16% faţă de T1 2013, pe fondul extinderii gamelor de produse din categoria blocurilor de zidărie din BCA în ultimul trimestru al anului trecut, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Vânzările de prefabricate din beton (elemente pentru infrastructura rutieră, elemente prefabricate din beton pentru construcţii civile şi industriale, stâlpi din beton pentru linii electrice aeriene, tuburi din beton) sunt, după primele patru luni mai mari cu 15% faţă de perioada similar din 2013, în ciuda blocajului investiţiilor în lucrările de infrastructură, care au generat o scădere de 25% pe acest segment în primul trimestru al anului 2014.

Pentru categoria de produse din teracotă, vanzarile realizate în T1 2014 indică o creştere cu 21% raportat la T1 2013, datorită investiţiei finalizate în august 2013, odată cu instalarea unui nou cuptor de ardere a cahlelor de teracotă.

Pentru acest an, estimările Macon sunt prudente, oficialii firmei apreciind că investiţiile statului continuă să fie "mult prea reduse", iar atragerea fondurilor europene în al doilea trimestru "sub aşteptări", pe fondul persistenţei riscurilor legate de incidentele de plată.

În plus, continuarea calendarului de liberalizare a preţului la gaze, introducerea accizei suplimentare la carburanţi sau taxa pe construcţiile speciale (aşa-numita "taxă pe stâlp" - n.r.) generează efecte negative asupra industriei producătoare de materiale de construcţii, mai susţin reprezentanţii firmei.

Marius Dumitru Marin, directorul general al Macon, a declarat: "Considerăm că un obiectiv strategic al politicilor guvernamentale ar trebui să fie ca industria construcţiilor şi a materialelor de construcţii să reprezinte minimum 10% din PIB-ul României în intervalul 2014-2018, iar pentru aceasta este necesară o strategie reală pe termen mediu pentru sprijinirea industriei autohtone, şi nu promovarea unor măsuri care să influenţeze negativ activitatea acestui sector industrial vital pentru economia României".

Domnia sa constată "cu îngrijorare" faptul că Ordonanţa 13/2014, privind "taxa pe stâlp", a intrat în vigoare "într-o formă ambiguă, astfel că ea nu funcţionează şi sprijinul promis de Guvern marilor consumatori industriali nu se materializează.

Directorul a mai spus: "Din aceste considerente, solicităm modificarea Ordonanţei 13/2014, fie specificând clar menţinerea preţului din ianuarie (72 lei/MWh) pe tot parcursul anului 2014, fie suprataxând producătorii de gaze pentru veniturile suplimentare provenite din liberalizare într-o proporţie de 99%. În ceea ce priveşte taxa pe construcţiile speciale, este absolut necesară anularea sau modificarea acesteia, în sensul calculării acesteia la valoarea rămasă neamortizată, şi nu la valoarea de inventar, precum şi excluderea din baza de calcul a activelor aflate în conservare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb