ÎN SUMA MAXIMĂ DE 5.000 EURO, PENTRU ECHIPAMENTE CE POT FACILITA RELUAREA ACTIVITĂŢII: Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi vor beneficia de vouchere

I.M.
Politică / 23 mai 2019

Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi vor beneficia de vouchere

Contractul de finanţare pentru proiectul "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi" a fost semnat, astăzi, la sediul Guvernului, în prezenţa prim-ministrului Viorică Dăncilă, de către Eugen Teodorovici, ministru interimar al Fondurilor Europene şi Adrian Chiotan, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, informează un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene.

În intervenţia de la Palatul Victoria, ministrul Eugen Teodorovici, a declarat: "Printr-un astfel de proiect ne-am propus să le îmbunătăţim viaţa unor oameni care reprezintă un exemplu pentru noi toţi, prin forţă şi demnitate - persoanele cu dizabilităţi. Am cunoscut, de-a lungul timpului, nenumăraţi asemenea oameni. M-a impresionat şi inspirat mereu dorinţa lor uriaşă de a-şi depăşi problemele de sănătate şi de a se simţi din nou utili. Şi cel mai bun răspuns pe care o guvernare responsabilă îl poate oferi acestora este să le arate că este nevoie în continuare de ei. Ca ministru de finanţe, sunt obişnuit să mă uit mereu la cifre. În România, în 2016 erau angajate mai puţin de 35.000 persoane cu dizabilităţi. Cu banii europeni pe care îi investim în proiectul de astăzi, vom putea schimba această realitate".

Peste 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi pentru a-şi procura echipamente care să le îmbunătăţească viaţa şi să le dea, totodată, şansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar şi instrumente manipulatoare robotizate, printre altele, arată comunicatul citat.

O altă facilitate oferită prin proiect vizează sprijin pentru angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi. Sunt prevăzute subvenţii în cuantum de 2.250 lei / lună, timp de 1 an jumătate.

Proiectul, în valoare de aprox. 23.5 milioane euro, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman şi implementat de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din presa,am inteles ca vor fi eliberate vaucere de cca 5000 de euro,pt persoanele cu dizabilitati,in vederea procurarii unor echipamente asistive.Am sunat la DGASP Ploiesti,mi s-a raspuns ca nu sunt norme primite,am sunat la ANPD,mi s-a raspuns de asemeni ca inca nu se stie nimic,concret. Cine ma poate lamuri,ce trebuie facut pentru a intra in posesia acestui vaucer,va mentionez,ca sunt pers cu handicap grav accentuat,paralizat de la gat in jos si doresc sa achizitionez un lift transfer auto,care ma poate ajuta sa ma deplasez cu masina la tratamente,la serviciu.Astept raspunsul dvs. Va multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb