Agenţia de presă de stat Agerpres a dat în judecată, în noiembrie 2016, compania "Profit.ro Publishing", pentru plata unei restanţe, potrivit portalului instanţelor. La termenul de marţi, procesul a fost amânat pentru 20 ianuarie.
Se pare că plata datoriilor către stat, sub orice formă, nu este pe lista de priorităţi a companiei "Profit.ro Publishing", editorul site-ului profit.ro, care acumulează restanţe şi la plata taxelor - la bugetul de stat (320.000 de lei), al asigurărilor sociale (297.000 de lei), al asigurărilor de sănătate (128.000 lei) şi al asigurărilor de şomaj (13.000 de lei), conform datelor de la finalul primelor nouă luni din 2016.
Site-ul este unul dintre proiectele media administrate de fostul director general "Mediafax Group", Orlando Nicoară, care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în dosarul lui Adrian Sârbu.
Ziarul BURSA a scris, în septembrie 2016, că, deşi fuseseră lansate relativ recent, "Profit.ro Publishing" şi "N.RO Agenţia de ştiri" SRL, care administrează agenţia News.ro, aveau deja datorii la stat.
În ocazia lansării profit.ro, Orlando Nicoară declara pentru paginademedia.ro: "Ceea ce pot spune este că proiectul Profit.ro este finanţabil timp de un an şi în condiţiile în care nu are venituri".
Conform site-ului citat, proiectul a avut, la început, cinci acţionari: patru jurnalişti (Oana Osman, fost redactor-şef Capital, Cristi Popa, fost redactor-şef Ziarul Financiar, şef al departamentului economic al Mediafax, Ovidiu Tempea, ex-senior editor Mediafax, şi Thomas Dincă, ex-senior editor Mediafax) şi Andreas Fuhrman.
Anul trecut, au apărut însă disensiuni în conducerea companiei. Tribunalul Bucureşti a înregistrat, pe 17 august, cererile lui Ovidiu Tempea şi a lui Cristi Popa de chemare în judecată a "Profit.ro Publishing", aceştia contestând deciziile de concediere.
Recent, Cristi Popa a cîştigat parţial procesul, instanţa obligând compania să plătească contestatorului drepturile salariale aferente perioadei 15.04.2016-15.07.2016, corespunzătoare salariului de bază lunar brut de 11.406 lei. Totodată, Tribunalul a respins acţiunea în privinţa capetelor de cerere având ca obiect anularea deciziei de concediere nr. 198/15.07.2016 şi plata drepturilor salariale până la data reintegrării, ca neîntemeiată.
Procesul iniţiat de Ovidiu Tempea urmează să aibă loc pe 18 ianuarie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2017, 13:50)
Ce naste din Adrian Sarbu, fiscal evadeaza.
Interesant este cum astfel de facaturi media atrag preferintele autoritatilor si bancherilor si este interesant, pentru ca alt proverb spune ca cine se aseamana se aduna.