ÎN ULTIMII PATRU ANI, RAAN a făcut mai multe angajări decât investiţii

(N.I.)
Ziarul BURSA #Companii / 24 februarie 2009

Noua conducere va face disponibilizări

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin va face reduceri de personal în perioada următoare, însă nu a decis câţi salariaţi vor fi disponibilizaţi, acest lucru urmând să fie stabilit după ce vor fi făcute analize în toate secţiile. Directorul RAAN, Adrian Olaru, a declarat: "În ultimii patru ani, s-au făcut angajări de personal nejustificate, în condiţiile în care nu s-au mai făcut investiţii care ar fi necesitat această măsură. Regia are, la ora actuală, datorii foarte mari, iar aceste reduceri de personal vin pe fondul unor măsuri care se impun pentru redresarea activităţii".

Olaru a fost numit în funcţia de director general al RAAN în cursul lunii ianuarie 2009, prin ordin al ministrului Economiei, şi l-a înlocuit în funcţie pe liberalul Constantin Săceanu (vicepreşedinte al PNL Mehedinţi). Potrivit NewsIn, opinia conducerii RAAN pare să fie împărtăşită şi de sindicalişti, care recunosc că în cadrul regiei sunt persoane care nu-şi fac treaba. "Salariaţii care muncesc nu trebuie să se teamă pentru locul de muncă. Se va face o analiză atentă a activităţii", susţine Dumitru Nebeja, vicepreşedintele Federaţiei Energetica şi preşedintele Sindicatului Liber Independent (SLI) de la Termocentrala Halânga (sucursală a RAAN).

Nebeja a mai spus că au fost încheiate şi negocierile care se poartă din luna noiembrie 2008 cu conducerea regiei pentru semnarea contractului colectiv de muncă pe anul 2009. Domnia sa a precizat: "Vineri seară, am încheiat contractul şi urmează ca, până în data de 28 februarie, să îl depunem la Direcţia Muncii. Conducerea RAAN propusese reducerea cu 20% a unor drepturi, cum ar fi renunţarea la cota de energie electrică şi termică pentru anul 2009, drept de care beneficiază toţi energeticienii din ţară, dar salariaţii nu au fost de acord. Mai exact, potrivit contractului colectiv de muncă, nu s-a pierdut nimic din drepturile salariaţilor, iar în ceea ce priveşte o creştere salarială aceasta va fi luată în discuţie abia după data de 15 martie, când se va aproba bugetul de venituri şi cheltuieli al RAAN".

RAAN este organizată ca regie naţională de interes strategic, cu specific deosebit, având ca obiect principal de activitate producerea apei grele şi a produselor conexe, producerea de energie electrică şi termică pentru folosinţa industrială şi casnică, precum şi activităţi de inginerie tehnologică pentru obiective nucleare şi cercetări în domeniul nuclear. Societatea are în componenţă sucursale de producere a apei grele, de producere a energiei electrice şi termice, de inginerie tehnologică pentru obiective nucleare şi de cercetări nucleare.

Numărul salariaţilor din cele patru sucursale este în momentul de faţă de 4.050, dar cea mai mare parte a acestora îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor două sucursale din Mehedinţi. Pentru anul 2009, RAAN are în plan să producă 180 de tone de apă grea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb