ÎN URMĂTORII TREI ANI, IBM: 90% dintre companii vor apela la tehnologiile Big Data şi Cloud

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 martie 2013

Mihai Teodor Popescu (stânga), Dan Popa (dreapta)

Mihai Teodor Popescu (stânga), Dan Popa (dreapta)

Tehnologiile de stocare a datelor Big Data şi Cloud urmează să fie utilizate de 90% dintre companiile din ţara noastră, în următorii trei ani, sunt de părere specialiştii în IT de la IBM, care oferă în prezent sisteme concepute pentru aceste tehnologii. Oficialii companiei pun această estimare pe seama volumele de date, care continuă să crească, şi observă, totodată, că tot mai multe organizaţii se îndreaptă spre tehnologii de cloud şi de virtualizare pentru a-şi creşte eficienţa, pentru a reduce costurile şi pentru a accesa rapid capacităţile de stocare disponibile.

Pentru aceste trenduri din industrie, IBM a introdus soluţii de stocare, sistemele denumite Power Systems şi Storage Systems, dis­ponibile pentru toate tipuri de companii. Mihai Teodor Popescu, Power Systems CTS, IBM România, a declarat: "Cândva, tehnologiile big data şi cele de cloud computing erau accesibile doar pentru întreprinderile mari. Iniţiativa recentă a companiei schimbă acest lucru: tehnologia avansată IBM este acum disponibilă pentru companiile de toate dimensiunile".

Dan Popa, Storage Principal, IBM Româ­nia, a adăugat: "Suntem la începutul unei noi ere de calcul, unde clienţii pot procesa volume mari de informaţii în timp real, prin modalităţi care transformă fundamental modul de rezolvare al afacerilor. Pentru a grăbi aceas­t­ă transformare, avem nevoie să simplificăm şi să accelerăm implementarea noilor capabilităţi, precum şi să reducem cos­turile operaţiunilor IT".

Reprezentanţii IBM spun despre piaţa de IT că nu poate fi delimitată cu precizie iar acest lucru reprezintă o mare provocare pentru compania de IT, deoarece zilnic sunt generate solicitări şi probleme tot mai dificile, mai complexe.

În 2011, grupul IBM a raportat venituri de circa 107 miliarde de dolari, obţinând un profit de aproape 16 miliarde de dolari. În Româ­nia, compania este prezentă din 1995 şi are două centre: Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, cu sediile în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb