ÎNAINTE SĂ VINĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ Investitorii străini vor să afle despre regulile comerciale şi corupţie

Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2013

Investitorii străini solicită informaţii despre regulile comerciale şi corupţie când se gândesc să-şi aducă afacerile în România, fiind mai interesaţi de stabilitatea legislaţiei şi de neutralitatea taxării decât de costuri, a declarat Dan Schwartz, managing partner al firmei de consultanţă RSM Scot.

"Despre reguli le spun că sunt primitive, dar acceptabile, iar despre corupţie că încă mai există, dar este în scădere. Nu pot nici să mint, dar nu vreau nici să-i sperii", a afirmat Schwartz, citat de Mediafax.

El a precizat că întrebarea legată de corupţie are şi o nuanţă indirectă, privind evaziunea fiscală, reiterând ideea că evaziunea reprezintă o problemă majoră pentru investitorii corecţi, întrucât generază competiţie neloială.

Investitorii mai sunt interesaţi de modalităţile de raportare contabilă şi de costurile muncii din România atunci când studiază oportunităţile. Aceştia sunt atraşi de România datorită dimensiunii ţării şi poziţiei geografice.

Schwartz a spus că în vara anului trecut, când situaţia politică a fost foarte tensionată, a apărut un moment de blocaj la nivelul investitorilor, care şi-au amânat planurile pentru a vedea ce se întâmplă. Ulterior au apărut semnale pozitive din partea investitorilor.

"Există tatonări din partea unor investitori din SUA, din Europa avem mai puţini", a explicat consultantul fiscal.

Compania RSM Scot este membră din 2011 a RSM International, o organizaţie globală de firme de consultanţă şi audit care aplică aceleaşi principii şi standarde profesionale.

Firma a atras, în ultimele şase-opt luni, trei companii americane partenere ale RSM în SUA, care au subsidiare în România, activând în domeniul producţiei (construcţii de echipamente industriale, maşini grele, construcţii pentru infrastructură).

Consultantul a precizat că printre clienţi se numără o companie belgiană care a venit în vara anului trecut cu intenţia de a investi o primă tranşă de patru milioane de euro într-un parc industrial. Aceasta a transferat o parte din bani în România pentru achiziţia terenului, însă a rămas în aşteptare, a oprit investiţia din cauza instabilităţii politice şi pentru că n-a reuşit să obţină un certificat oficial în ceea ce priveşte poluarea cu azbest a terenului pe care intenţiona să-l cumpere.

RSM Scot a avut anul trecut afaceri de 1,5 milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de 2011, iar profitul a avansat cu 44%, la peste 200.000 euro. Compania are 50 de angajaţi, inclusiv cei nouă parteneri.

Firma de consultanţă şi audit este prezentă pe piaţa românească din anul 1994, când a fost înfiinţată sub denumirea de Scot & Company Consulting.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb