Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, consternat de retragerea Turciei dintr-un tratat ce protejează femeile

A.B.
Internaţional / 23 martie 2021

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, consternat de retragerea Turciei dintr-un tratat ce protejează femeile

Anunţul Turciei privind retragerea sa dintr-un tratat menit să lupte împotriva violenţei asupra femeilor este consternant şi relevă deteriorarea situaţiei privind drepturile omului în această ţară, a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, informează astăzi AFP şi Agerpres.

"Înaltul Comisar şi-a exprimat consternarea în legătură cu retragerea (din acest tratat), care reprezintă un recul semnificativ în eforturile Turciei de a avansa în problema drepturilor femeilor, mai ales pentru că inegalităţile bazate pe gen şi violenţele împotriva femeilor rămân o problemă serioasă în societatea turcă", subliniază un comunicat al biroului de presă al Înaltului Comisar.

Această retragere din aşa-zisa convenţie de la Istanbul, "un important tratat regional privind drepturile omului şi care prevede combaterea oricăror forme de violenţe împotriva femeilor traduce îngrijorări mai mari cu privire la situaţia drepturilor omului în această ţară, în special privind reducerea spaţiului civic şi lipsa de participare democratică reală la luările de decizii", adaugă comunicatul.

Înaltul Comisar notează că decizia de a se retrage din acest tratat a fost luată fără o dezbatere parlamentară sau fără consultări mai ample cu membrii societăţii civile, inclusiv cu organizaţiile de femei şi apărătorii drepturilor femeilor.

Această decizie "este cu atât mai şocantă", potrivit Înaltului Comisar, cu cât Turcia este prima care a ratificat tratatul în martie 2012.

Retragerea, anunţată la sfârşitul săptămânii trecute, "dă un semnal negativ" celorlalte ţări, într-un moment în care pandemia a amplificat şi mai mult violenţele împotriva femeilor.

Înaltul Comisar i-a cerut Turciei să revină asupra deciziei sale şi "să facă eforturi concrete" pentru a proteja femeile turce.

Mai multe mii de persoane au manifestat sâmbătă în Turcia pentru a-i cere preşedintelui Recep Tayyip Erdogan să revină asupra acestei retrageri.

Decizia de retragere, luată în condiţiile în care feminicidul a crescut constant în decurs de un deceniu în Turcia, a suscitat furia organizaţiilor de apărare a drepturilor femeilor şi critici din partea Uniunii Europene.

Convenţia de la Istanbul este primul tratat internaţional ce stabileşte norme juridice constrângătoare în cele circa 30 de ţări semnatare, pentru a preveni violenţa sexistă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Turcu tine femeia la locul ei , la cratita...

    Jale mare la globalistii satanisti de la ONU! Practic, le-a stat in gat, decizia exemplara a Turciei lui Erdogan, de a iesi din Infectia sexo-marxista, numita Convenţia de la Istanbul, si care poate constitui un exemplu de urmat si pt alte tari!! Eu le recomand acestor globalisti si progresisti , sa-l angajeze rapid pe Florin Salam si pe Adi Copilul Minune, ca sa le cante niste manele de jale si de inima rea, asa ca la inmormantarea lui Emi Pian!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb