Încă trei mii de miliarde de lei din datoriile "Roman" SA Braşov vor fi şterse

Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2004

"Roman" SA Braşov va beneficia de o nouă ştergere a unor datorii istorice la bugetul de stat, în sumă de aproape 3.000 de miliarde de lei, pe care le-a acumulat pînă la sfîrşitul lunii februarie 2004, informează Rompres. Şeful Serviciului Administrare Mari Contribuabili din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, Mihai Hîrlab, a anunţat, ieri, că societăţii Roman i-a fost eliberat certificatul fiscal cu obligaţiile scadente la data transferului de proprietate asupra activelor, care a avut loc în luna februarie 2004.

"Urmează ca obligaţiile restante, cu dobînzile şi penalităţile aferente, care însumează 2.986 de miliarde de lei, să fie şterse în cel mai scurt timp", a precizat Mihai Hîrlab, care a adăugat că, din luna februarie pînă acum, "Roman" SA a acumulat şi alte datorii. Noile datorii se ridică la valoarea de 22,8 miliarde de lei, iar prin măsurile de executare silită luate pînă acum împotriva societăţii braşovene, fiscul a reuşit să recupereze 16,5 miliarde de lei, iar diferenţa de 6,3 miliarde de lei urmează a fi recuperată în cel mai scurt timp, după cum susţin finanţiştii.

Din luna februarie 2004, "Roman" SA a trecut din proprietatea fostei APAPS în cea a Asociaţiei Pro Braşov, care a preluat 80% din acţiuni, restul intrînd în posesia firmei malaieziene Pesaka Astana, Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, filialei locale a UGIR 1903 şi Universităţii Transilvania. La scurt timp, între membrii Asociaţiei şi preşedintele acesteia, omul de afaceri Ioan Neculaie, au apărut neînţelegeri de ordin financiar. Ca urmare, Adunarea Generală a Acţionarilor Roman SA, în care Ioan Neculaie deţine majoritatea, a decis, pe 15 iulie, ca din Consiliul de Administraţie să mai facă parte doar Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi firma Pesaka Astana. "Ceilalţi membri, UGIR 1903, Universitatea Transilvania, nominalizaţi la momentul privatizării uzinei, prin hotărîre de guvern, drept parteneri în societatea privată de administrare a Roman SA, au fost suspendaţi", a precizat Ioan Neculaie. Conflictul încă nu s-a încheiat, membrii Asociaţiei acuzîndu-l pe Neculaie că a intrat în posesia unui pachet de acţiuni de 80 la sută prin fraudă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb