Încă un proces câştigat de FP împotriva Ioanei Sfîrăială

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 10 aprilie 2013

Fondul Proprietatea a mai câştigat un proces contra avocatului Ioana Sfîrăială, acţionar al FP, care contes-tase calitatea de administrator a Franklin Templeton. Astfel, Tribunalul Bucureşti a obligat-o pe Ioana Sfîrăială la plata unor cheltuieli de judecată de 65.000 lei.

Tribunalul a respins o cerere înaintată de avocatul Ioana Sfîrăială de anulare a unei hotărâri a Adunării Generale ale Acţionarilor Fondului Proprietatea (FP) de modificare a Actului Constitutiv, aprobată de acţionari pe 29 noiembrie 2010.

Potrivit unei informări FP de ieri, "În luarea acestei decizii, instanţa a res-pins susţinerile Părţii litigante (Ioana Sfârăială) potrivit cărora anularea unor hotărâri ale acţionarilor aprobate în septembrie 2010 ar trebui să afecteze retroactiv validitatea hotărârilor acţionarilor aprobate după această dată".

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în Adunarea Generală din 29 noiembrie 2010, unele modificări la Actul Constitutiv. Atunci, acţionarii au votat, pentru a doua oară, statutul, după ce Ioana Sfîrăială începuse un proces prin care contestase AGA anterioară, care aprobase Actul Constitutiv, stabilind că FT este administrator FP.

Ioana Sîrăială a obţinut două victorii contra Franklin Templeton, una în decembrie 2011 şi cealaltă în octombrie 2012, când Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti au anulat o hotarâre AGA a Fondului din septembrie 2010, prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator.

Începând din octombrie 2010, Ioana Sfîrăială a contestat majoritatea deciziilor Adunării Generale ale Acţionarilor FP, justificând că Franklin Templeton nu avea dreptul să convoace AGA din cauză că nu este administratorul Fondului.

Acţionarii Fondului urmează să supună la vot, în cadrul AGA programată pentru 25/26 aprilie, reaprobarea şi ratificarea tuturor hotărârilor luate în adunările generale care au avut loc de pe 6 septembrie 2010 până pe 24 aprilie 2013. Acţionarii vor vota şi asupra deciziei AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al FP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toata stima pentru procesele incepute de doamna Sfaraiala acum trei ani ! Se stia de la AGA respectiva ca FT, FP si fostul ministru de finante ajuns in fruntea FP Ionut Popescu au gresit dar Doamna avocat oare nu stia ca la un moment dat trebuia sa se retraga. Asa acum pierde totul !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb