Începe înscrierea dreptului de proprietate a statului asupra pădurilor din administrarea Romsilva

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 9 iulie 2019

Începe înscrierea dreptului de proprietate a statului asupra pădurilor din administrarea Romsilva

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a demarat procesul de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică şi administrat de Romsilva în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, în baza prevederilor Codului Silvic şi a Legii 7/1996 a Cadastrului şi Publicităţii Imobiliare, anunţă un comunicat de presă.

Acesta subliniază că Romsilva are înregistrate datele în format geospaţial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului şi în cursul acestui an îşi propune să înscrie provizoriu la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară dreptul de proprietate a Statului Român pentru circa un milion de hectare, în evidenţele special constituite.

Procesul de înscriere a dreptului de proprietate în numele statului român asupra fondului forestier proprietatea publică a statului urmează să fie finalizat în următorii doi ani.

Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaţionale "Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului fores-tier", elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Procedura foloseşte elementele de identificare puse la dispoziţie de Regia Naţională a Pădurilor, iar înregistrarea dreptului de proprietate a statului român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului este gratuită.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Romsilva invită UNESCO să vadă cum îi sunt administrate pădurile din patrimoniu

Specialiştii Comisiei comune Centrului pentru patrimoniul mondial al UNESCO şi cei în monitorizare reactivă ai Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) sunt invitaţi în România de către Romsilva pentru a evalua modul în care sunt administrate pădurile din patrimoniul UNESCO.

Invitaţia a fost transmisă de directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în contextul în care au apărut informaţii privind presupuse îngrijorări exprimate în cursul celei de-a 43-a sesiuni a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO.

Un comunicat al Romsilva menţionează: "Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a furnizat de fiecare dată prompt şi detaliat, toate informaţiile solicitate de partenerii internaţionali ai proiectului «Pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei». Pentru corecta informare a publicului interesat, Romsilva publică pe pagina sa de internet harta în sistem digital şi interactiv a şapte situri UNESCO, cele aflate în proprietatea publică a statului şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor".

Comunicatul arată că ţara noastră a înscris, în urmă cu doi ani, opt situri în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO "Pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei", cu o suprafaţă totală de 23.982,77 hectare, dintr-un total de 92.023,24 hectare, înscrise de 11 state la nivel european.

Din totalul celor 23.982,77 hectare din România înscrise în Lista patrimoniului mondial natural al UNESCO, 23.644,53 hectare sunt păduri aflate în proprietatea publică a statului şi administrate de Romsilva.

Pe lângă cele 3,14 milioane de hectare fond fores-tier, Romsilva mai are în proprietate 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă cumulată de circa 850.000 de hectare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb