Inculpat, o altă "calitate" a Mediafax Group

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 20 martie 2015

Inculpat, o altă "calitate" a Mediafax Group

Mediafax Group SA deţine în mod oficial calitatea de inculpat într-un dosar penal de spălare de bani, cauză constituită la sesizarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Situaţia este una mai puţin obişnuită pentru o societate de acest gen, care derulează activităţi în mass-media. În "Buletinul Procedurilor de Insolvenţă" Nr. 5184/18.03.2015, unde este publicat "Procesul verbal al şedinţei comitetului creditorilor SC Mediafax Group SA" este prezentată calitatea de inculpat a Mediafax Group SA în dosarul nr. 332/P/2014: "Notă: prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică la data de 4.03.2015 în dosarul nr. 332/P/2014, unde Mediafax Group deţine calitatea de inculpat, s-a dispus efectuarea în cauză a unei expertize financiar contabile şi potrivit Procesului Verbal din 4.03.2015 emis de acelaşi organ de cercetare penală s-a stabilit data de 16.03.2015 ca dată la care părţile urmează să comunice datele expertului parte propus şi obiectivele în completarea celor stabilite de organul penal".

Potrivit Codului Penal, pedepsele aplicabile unei societăţi inculpate sunt: amenda, dizolvarea, suspendarea activităţii sau a uneia dintre activităţile persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la 3 ani, închiderea unor puncte de lucru ale persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la 3 ani, interzicerea de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o durată de la unu la 3 ani; plasarea sub supraveghere judiciară.

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a decis că Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, instanţa respingând contestaţia acestuia la prelungirea arestului preventiv.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv de pe 4 februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Anchetatorii susţin că mai multe persoane audiate în acest caz au arătat că, după ce au început controalele la societăţile din grupul Mediafax, omul de afaceri le-a cerut angajaţilor săi să şteargă din calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator, arată motivarea arestului, formulată de Curtea de Apel.

Procurorii PICCJ susţin că, la solicitarea lui Sârbu, inculpaţii Liliana Şerban, Roxana Dorina Grigoruţă, Eugenia Bălan, Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac, Rodica Crisbăşan şi Dragoş Chiş, împreună cu Diana Atanasiu şi Dragoş Eremia, au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale, care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL). Adrian Sârbu deţine 87% din acţiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din acţiunile SC Apropo Media SRL şi 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind deţinute în cote egale de SC Mediafax SA şi SC Apropo Media SRL). Procurorii mai precizează că, deşi Sârbu nu îndeplinea funcţii în cadrul acestor societăţi, se poate spune că, în fapt, deţinea controlul asupra tuturor societăţilor din grup, "deciziile acestuia impunându-se cu putere de lege".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mediafax = desfiintarea

    1. Nu mai e mult...acum e in spasme!!

    "Group" de lichele glazurate.

    Unii care ar trebui sa figureze in lista, lipsesc, pentru ca au iesit din peisaj - vezi Mihnea Vasiliu. 

    1. Din pacate, au adepti, pentru ca se aduna cu cine se aseamana.

      eu cred ca e mana rusilor, se razbuna pe Mandruta care vroia sa facem razboi cu rusii! Plus ca rusii sunt ortodocsi iar Mandruta s-a luptat saracu sa nu se mai faca religie in scoli! Mandruta e o victima in razboiul cu Putin! Iar faptul ca a fost platit la negru de Sarbu e o minciuna ordinara, banii nu erau negri, erau verzi!

      Cristian Tabără, mutat acum un an o televiziune în Moldova. Îi învață pe moldoveni cum să ne iubească și să își dorească unirea.

      El nu ajunge pe lista lui Putin? Ha Ha Ha. Ce frustrat era la publicarea rezultatelor alegerilor din Moldova. Aproape îi venea să plângă reproșând alegerea moldovenilor, că "nimic bun nu vine din Est". Moldovenii ăștia - niște proști... Las' că știu soldații-PRO mai bine. 

    Deci,Mandruta facea jocul lui Sarbu,daca era platit in bani verzi.

    1. Jocul lui Sarbu era "Alba-neagra-n caruta cu Mandruta".

      Acum da spagi sa-l trrimita la stabii de la Poarta Alba, ca sa-i faca presedinti.

      Cica la Poarta Alba au de toate, inclusiv droguri si muieri. 

    ORLANDO l-a executat pe Sirbu; toate acuzatiile parchetului au fost construite pe ce a declarat 'manual' nenea Orlando. Drept cadou procurorii i-au luat colegii la arest iar pe el l-au lasat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb