Indicele ZEW al încrederii investitorilor germani în economie a căzut la nivelul post-Lehman

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2011

Indicele ZEW al încrederii investitorilor germani în economie a înregistrat, în luna august, cea mai puternică scădere din ultimii cinci ani, coborând la cel mai redus nivel de la prăbuşirea Lehman Brothers. Rezultatele sondajul efectuat de institutul ZEW, prezentate ieri, au fost însoţite de un avertisment privind perspectiva economiei din partea unei importante asociaţii patronale germane, BGA.

Totodată, un alt sondaj în rândul managerilor din mediul de afaceri german, pe care se bazează aşa-numitul Purchasing Managers Index (PMI), arată cea mai slabă creştere din ultimele 25 de luni în sectorul privat al Germaniei.

Germania, cea mai mare economie europeană, a avut performanţe foarte bune raportat la alte ţări dezvoltate în ultimii ani, după criza financiară mondială. Orice încetinire semnificativă a creşterii economiei germane ar avea consecinţe importante în zona euro, în timp ce liderii europeni încearcă să controleze criza datoriilor de stat.

Creşterea economică anemică, de doar 0,1%, raportată săptămâna trecută de Germania pentru trimestrul al doilea, combinată cu turbulenţele din Europa şi temerile privind o posibilă reintrare a Statelor Unite în recesiune i-au determinat pe mulţi oameni de afaceri să privească următoarea perioadă cu scepticism, potrivit Mediafax. Moneda euro s-a depreciat după publicarea rezultatelor celor două sondaje, însă a revenit ulterior datorită datelor din industria prelucrătoare germană.

Indicele ZEW este interpretat de multe ori ca un precursor al mai prestigiosului indice Ifo al situaţiei din mediul de afaceri, a cărei evoluţie pentru luna august va fi prezentată miercuri. Indicele Ifo al încrederii investitorilor a scăzut în iulie la un minim al ultimelor nouă luni, iar analiştii anticipează un nou rezultat negativ pentru august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb