Industria de outsourcing depăşeşte numărul de angajaţi din sistemul bancar

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 15 octombrie 2015

Industria de outsourcing depăşeşte numărul de angajaţi din sistemul bancar

Optima, servicii de outsourcing în creştere cu 30%

Industria de outsourcing a înregistrat o evoluţie ascendentă rapidă, într-un mediu extrem de competitiv atât local dar şi global.

Daniel Mereuţă, director general Optima, companie care activează pe această piaţă, consideră că, dată fiind evoluţia industriei la noi în ţară, precum şi impactul ei pe piaţa muncii, ar fi de dorit ca autorităţile să sprijine cât mai mult şi companiile româneşti, prin diverse înlesniri sau chiar ajutoare de stat. "Industria de outsourcing este unul dintre principalii angajatori de tineri absolvenţi, care de multe ori nu au neapărat experienţă consistentă în vreun domeniu. Cu peste 60.000 de angajaţi, industria de outsourcing depăşeşte numărul de angajaţi din sistemul sistemul bancar spre exemplu, însă cu o proporţie covârşitoare a tinerilor", ne-a explicat domnul Mereuţă.

Optima Solutions Services, o afacere locală în outsourcing, a înregistrat la nouă luni o creştere de 30%, estimând ca acest procent să se păstreze până la finalul lui 2015, când se preconizează ca cifra de afaceri să depăşească 9 milioane de lei. Creşterea din acest an este peste tendinţa de creştere anuală din anii precedenţi, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Optima funcţionează de cinci ani pe piaţa de outsourcing, are sediul în Bucureşti şi a ajuns la peste 200 de angajaţi in biroul său din Pipera.

Daniel Mereuţă, director general Optima, a declarat: "Luna aceasta împlinim 5 ani de activitate, iar de doi ani ne bucurăm să înregistrăm o rată de creştere a afacerii de peste 25 de procente, estimările pentru 2015 fiind peste nivelul de până acum. La o asemenea dinamică a afacerii şi a pieţei, efortul de recrutare şi training de personal este unul major. Nu este deloc uşor să găsim candidaţi, dar asta este o provocare a industriei per ansamblu, nu numai pentru compania noastră. Sunt necesare eforturi conjugate ale mediului privat cu ale statului pentru găsirea de soluţii pe termen lung, altfel România riscă să nu-şi materializeze pe deplin potenţialul enorm care există în zona de externalizare a serviciilor. Trebuie să ne străduim atât să protejăm investiţiile străine şi locale, dar să avem în vedere şi dezvoltarea serviciilor cu valoare adăugată mai mare".

Optima lucrează în principal pentru companii autohtone din industrii precum telecomunicaţii, servicii financiare sau asigurări. De asemenea, firma a dezvoltat în ultimii ani o expertiză pe zona de utilităţi, în special pe zonele de suport şi vânzări, iar dezvoltările actuale ale afacerii duc la deschiderea unui nou centru în ţară, vizând pentru început angajarea a 100 de persoane cu studii medii şi superioare.

România nu este neapărat o piaţă ieftină pentru cumpărare de servicii de outsourcing, ci este una corectă, în opinia oficialilor Optima.

Daniel Mereuţă spune: "Nu ne-am propus sa fim cei mai ieftini, ci suntem într-un bun echilibru din perspectiva value for money, iar asta se caută din ce în ce mai mult pe această piaţă, atât de către clienţii interni, cât şi de către cei externi".

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti, fiind membră în The Association of Business Service Leaders (ABSL). Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare şi recuperare de creanţe, cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb