Industria europeană a distribuitorilor farmaceutici s-a reunit în premieră în România

S.B.
Miscellanea / 26 mai 2023

Industria europeană a distribuitorilor farmaceutici s-a reunit în premieră în România

În această săptămână s-a desfăşurat la Bucureşti cea de-a 64-a ediţie a conferinţei anuale a Asociaţiei Europene a Distribuitorilor Farmaceutici (GIRP).

Ţara noastră este reprezentată în cadrul GIRP de către Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR). România a fost în premieră gazdă a acestui eveniment.

Pentru două zile, cele mai importante nume din industria de distribuţie farmaceutică de la nivel european au dezbătut împreună cu specialişti şi factori de decizie din România şi de la nivelul instituţiilor europene relevante, teme de actualitate din acest sector de activitate precum: aşteptările în evoluţie ale pacienţilor, inteligenţa artificială şi machine learning, tendinţe de reglementare, ca şi modul în care distribuitorii farmaceutici şi toti actorii din lanţul de aprovizionare pot inova pentru a oferi solutii în această nouă eră a sănătăţii.

Preşedintele GIRP, dl. Bernd Grabner a declarat în deschiderea evenimentului că: "Asistăm la schimbări majore în politica de asistenţă medicală, tehnologii inovatoare şi aşteptările pacienţilor, toate acestea conducând la transformarea sectorului sănătăţii. La GIRP, credem că furnizarea sigură şi neîntreruptă de medicamente şi produse farmaceutice pentru toţi pacienţii, oriunde şi oricând - este o componentă esenţială a acestei transformări. În calitate de distribuitori farmaceutici, munca noastră este fundamentală pentru sănătatea şi bunăstarea a milioane de pacienţi şi ne angajăm să jucăm un rol de lider în transformarea sistemului de sănătate".

În intervenţia sa, Ministrul Sănătăţii, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a punctat: "Indiferent dacă discutăm despre medicamente generice, despre medicamentele esenţiale de pe lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sau despre medicamentele inovative, toate acestea ar trebui să fie disponibile pacienţilor într-o manieră etică. Desigur, politica de preţuri este esenţială pentru a face posibil acest lucru, pentru a permite introducerea medicamentelor pe piaţă şi pentru a asigura sustenabilitatea activităţii companiilor farmaceutice, inclusiv a distribuitorilor de medicamente. Acest lucru ar trebui să se facă menţinând echilibrul cu bugetul alocat pentru medicamente."

Dr. Cristian Buşoi, Preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European a adăugat: "Doresc să subliniez importanţa sustenabilităţii lanţului de aprovizionare, şi, de asemenea, importanţa inovaţiei aplicate în domeniul sănătăţii, toate acestea în contextul revizuirii legislaţiei farmaceutice la nivel european. Salut revizuirea pachetului farmaceutic care solicită includerea unei obligaţii de serviciu public pentru industria farmaceutică, care întăreşte dreptul distribuitorilor de servicii complete de asistenţă medicală de a accesa provizii pentru a-şi îndeplini propria obligaţie de serviciu public faţă de farmacii şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii. Avem nevoie de politici care să alimenteze inovarea pe tot parcursul ciclului de viaţă al procesului, de la procesul de fabricaţie până la distribuţie, pentru a stimula cercetarea şi dezvoltarea, pentru a rămâne competitivi la nivel global".

La rândul său, Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidenţial pentru Sănătate, a precizat că: "Odată ce pandemia de Covid-19 s-a încheiat, este mai important ca niciodată acum să construim lanţuri de aprovizionare robuste şi reziliente în industria farmaceutică. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluţii la aceste provocări şi pentru a ne asigura că pacienţii din întreaga lume au acces la medicamente sigure, eficiente şi la preţuri accesibile. Odată cu apariţia tehnologiei şi a platformelor digitale, putem crea o abordare mai centrată pe pacienţi, care să răspundă nevoilor, preferinţelor şi aşteptărilor acestora. În acelaşi timp, putem accelera ritmul inovaţiei şi putem aduce mai repede pacienţilor noi tratamente şi terapii."

"Sectorul de distribuţie farmaceutică are un rol esenţial în asigurarea accesului pacienţilor la medicamente. Pandemia de Covid-19 a arătat, o dată în plus, importanţa acestui sector. Sustenabilitatea sa pe termen lung este importantă, în beneficiul final al pacienţilor şi pentru consolidarea sănătăţii publice." a menţionat Profesorul Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), domnul Dr. Farm. Răzvan Prisada a declarat: "În special în contextul crizelor pe care le traversăm la nivel global, dreptul pacienţilor de a avea acces la tratamente adecvate este fundamental, iar instituţiile din domeniul sănătăţii trebuie să evalueze riscurile şi să găsească soluţii eficiente şi în cel mai scurt timp. În ultimii ani, la nivel european şi internaţional, discontinuitatea în aprovizionarea cu medicamente a devenit o problemă majoră, cu impact negativ asupra îngrijirii sănătăţii pacienţilor. Consider că, printr-un efort comun, bazat pe un dialog eficient şi deschis spre inovare, putem contribui la reducerea cauzelor care generează aceste situaţii, activitatea de distribuţie farmaceutică fiind o verigă esenţială în lanţul de asigurare a disponibilităţii cu medicamente.''

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb