Industria locală de automatizare a proceselor de business va creşte cu 15% în 2023

G.D.
Companii / 8 februarie 2023

Bogdan Hebean, Managing Director Realworld Eastern Europe

Bogdan Hebean, Managing Director Realworld Eastern Europe

Automatizarea proceselor de business va prinde şi mai mult avânt, în acest an, la nivel local şi începe să fie accesată de tot mai multe industrii care îşi doresc simplificarea activităţilor echipelor operaţionale, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, la nivelul ţării noastre, piaţa de BPA (Business Process Automation) va creşte în 2023 cu circa 15% vs. 2022, în linie cu majorarea raportată la nivel internaţional.

"Trendul este în linie cu cel mondial, unde industria de BPA este în plin avânt, mai ales în contextul de piaţă actual, instabil din punct de vedere economic şi cu un grad de predictibilitate redus. Studiile arată că valoarea pieţei globale de automatizare a proceselor de afaceri va creşte de la cca. 12,4 miliarde de dolari în 2022 la cca. 14,02 miliarde de dolari în 2023. De asemenea, potrivit The Business Research Company, până în 2027, valoarea acestei pieţe poate ajunge la 22,94 de miliarde de dolari", a declarat Bogdan Hebean, Managing Director Realworld Eastern Europe, unul dintre jucătorii pieţei locale de integrare de software.

Potrivit sursei citate, principalele procese de automatizare sunt implementate pentru sarcinile repetitive, cu care echipa operaţională petrece prea mult timp de rezolvare, cu valoare adăugată marginală. Însă, prin integrarea unui sistem de BPA, compania poate dispune de o serie de avantaje majore, cum ar fi îmbunătăţirea experienţei clienţilor sau degrevarea angajaţilor de pe roluri cheie de activităţi repetitive şi antrenarea lor în activităţi şi procese de lucru cu eficacitate superioară.

Potrivit reprezentantului Realworld Eastern Europe, la nivelul ţării noastre, una dintre industriile cu cele mai multe procese automatizate este cea telecom. Acest trend joacă un rol cheie, devenind unul dintre factorii principali către inovaţie, eficientă, succes şi, în contextul actual, ducând la costuri mai scăzute. Automatizarea în telecomunicaţii înseamnă definirea şi provizionarea mai rapidă a serviciilor mobile şi fixe. Prin reducerea timpului şi a costurilor necesare pentru activarea şi furnizarea serviciilor, operatorii îşi vor putea câştiga şi menţine o baza nouă de clienţi mult mai uşor.

Principalul beneficiu al sistemelor BPA în industria telecom este reprezentat de reducerea costurilor operaţionale, prin oferirea unei experienţe de client scalabilă şi automatizată, servicii eficientizate şi procese interne optimizate.

Un alt aspect important este fluxul eficient de date în contextul în care automatizarea poate procesa informaţii la o rată mult mai mare faţă de procesele tradiţionale, optimizând întregul ecosistem al unui business.

Mai mult, automatizarea monitorizării reţelei a apărut ca o tendinţă. Odată cu creşterea dispozitivelor IoT, apariţia 5G, virtualizarea reţelei şi diverse alte tehnologii noi, abordarea tradiţională a colectării şi analizei datelor nu mai este adecvată. Drept urmare, coordonarea tuturor acestor elemente devine crucială şi automatizarea procesului, acolo unde este posibil, este soluţia preferată.

Realworld Eastern Europe a implementat deja o serie de sisteme de automatizare a proceselor în cadrul Orange România, unul dintre principalii jucători din industria telecom. Unul dintre acestea a vizat declanşarea şi monitorizarea de procese legate de facturare, backup de discuri şi multe alte sarcini operaţionale repetitive, dar critice.

Dincolo de industria telecom, în care BPA sunt deja adoptate la scară largă la nivel local, industria bancară este una dintre cele unde se observă o accelerare a proiectelor de automatizare a proceselor.

Acest sector a trecut printr-o transformare digitală majoră în ultimii ani, în special ca rezultat al situaţiei pandemice din 2020. Contextul a forţat ca ofertarea către clienţi să se mute tot mai mult în online sau tele-sales.

"Astfel, s-au lovit de nevoia de digitalizare rapidă, mai ales că, în ultima perioada, alternativele digitale bancare au crescut în interes, clienţii digital-friendly adoptând astfel de produse din ce în ce mai mult", a mai spus Bogdan Hebean.

Acesta a subliniat că, în acest context, a observat o creştere tot mai mare a ratei de adopţie a sistemelor BPA de către sectorul bancar local, trend ce estimează că se va menţine şi în următorii ani, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb