Încetinirea inflaţiei din zona euro, în luna martie, până la cel mai redus nivel din noiembrie 2009, a fost confirmată ieri de datele oficiale, ceea ce pune presiune pe Banca Centrală Europeană (BCE) în vederea unei intervenţii, dacă preţurile de consum nu se redresează.
Potrivit Eurostat, rata anuală a inflaţiei din zona euro a scăzut la 0,5% în martie, de la 0,7% în februarie.
Inflaţia din regiune se menţine, astfel, pentru a şasea lună consecutivă, la mai puţin de 1% - zonă considerată "de pericol" de către Banca Centrală Europeană. În condiţiile date, analiştii sunt de părere că BCE va fi nevoită să ia noi măsuri ca să frâneze tendinţa de scădere a preţurilor de consum.
Oficialii BCE au anunţat, în mai multe rânduri, că banca este pregătită să adopte măsuri neconvenţionale ca să se asigure că inflaţia nu rămâne la un nivel scăzut pentru o perioadă lungă de timp.
La nivelul întregii Uniuni Europene, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 0,6% în martie, de la 0,8% în luna anterioară. În rândul statelor membre UE, cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost înregistrate în Marea Britanie (1,6%), Malta şi Austria (1,4%).
1. Inflatia mica cu salarii mici se tine, DAR
(mesaj trimis de doru stoian în data de 17.04.2014, 11:07)
..... preturile degeaba sunt din ce in ce mai mici DACA
- tocmai din cauza salariilor si pensiilor mici -:
NU POATE CRESTE CONSUMUL, ci culmea:
SE AJUNGE SA SE PRODUCA PE STOC ................ tocmai pentru ca:
1) preturile se poata sa fie tinute mici;
2) si/sau chiar sa poata sa fie si scazute prin:
MANIPULAREA - neortodoxa - A STOCURILOR !