INS confirmă statistica ARMO: "În online, preţurile alimentelor scad mai repede"

T.B.
Companii / 7 august 2023

INS confirmă statistica ARMO: "În online, preţurile alimentelor scad mai repede"

Preţurile din mediul online au avut, în general, o evoluţie sub rata inflaţiei, în ultimele luni fiind observate scăderi importante la preţul produselor alimentare, conform unei cercetări realizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) asupra preţurilor din mediul online, potrivit unui comunicat de presă transmis pentru bursa.ro.

Aceasta confirmă economiile pe care consumatorii le pot face prin intermediul comerţului electronic. Cercetarea s-a desfăşurat pe o perioadă de trei ani (2020-2023), se arată în comunicat.

"Institutului Naţional de Statistică confirmă ceea ce noi am spus dintotdeauna: cumpărăturile online înseamnă economii de timp şi bani. Studiul arată că nu doar categoriile deja tradiţionale pentru comerţul electronic, precum produsele electro-IT sau fashion, ci şi alimentele, dacă sunt cumpărate online, pot fi găsite la preţuri mai mici. De cealaltă parte, vedem că de aceste preţuri mai mici profită din ce în ce mai mulţi români care au ales să îşi facă piaţa online, în loc să alerge din magazin în magazin după produsele preferate. Având acces rapid la diferite site-uri şi instrumente de comparare a preţurilor, cumpărătorii pot găsi cele mai bune oferte pentru produsele dorite, asigurându-se că aleg cele mai bune preţuri pentru ei.

În contextul dezbaterilor macro-economice din spaţiul public, cercetarea INS mai relevă un aspect important, anume efectul comerţului electronic în combaterea inflaţiei. Mai mult, pe măsură ce tot mai multe magazine online româneşti aleg să vândă produsele lor în străinătate, sectorul îşi va consolida impactul pozitiv pe care îl are deja în echilibrarea balanţei comerciale a României", a declarat Cristi Movilă, preşedinte ARMO, conform sursei citate.

Produsele alimentare vândute de magazinele online au cunoscut scăderi semnificative de preţ în ultimele luni. Spre exemplu, în luna mai faţă de aprilie 2023, laptele de 1,5% grăsime s-a ieftinit cu 7%, cel de 3,5% a avut, în medie, un preţ cu 9,4% mai mic, iar preţul uleiului de floarea soarelui a scăzut cu 3,5%, potrivit INS. Reducerile de preţ au continuat şi în iunie, la laptele de 1,5% grăsime cu 4,7%, făină, cu 4,5% şi ulei de floarea soarelui cu 3,7%. Alte produse măsurate de INS, la care au fost constatate reduceri de preţ în mediul online, sunt merele, fasolea, untul, pâinea, mălaiul, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vreau sa vaf zahar de la 2,5 la 5,5 lei

    ulei de la 3,5-4 lei la 8-9 lei 

    scazute…  

    cand si unde? 

    ca de mastile de fier lui zoro din covid cu inflatie de 1000% sau 1500% nu vorbim! 

    nici de zahar inflat 100% si peste sau ulei inflat peste 100% sau cipuri / cartele interfon inflate de la 3-5 la 15-20 lei inflatie de peste 300-400% 

    sau de copii chei in unele cartiere inflatie de peste 300% ca e scumpa o cheie speculativ cat sa iei alt butuc nou! 

    sau de inflatia speculativa din mamaia nu vorbim! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb