INS: ÎN PRIMELE OPT LUNI, Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut cu peste 5%

E.D.
Macroeconomie / 13 octombrie 2014

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele opt luni, în termeni nominali, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 5,4%, faţă de perioada similară din 2013, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate astăzi.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2014 comparativ cu perioada aceeaşi perioadă din 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 5,2%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+25,8%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,8%), comunicaţii (+5,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,2%) şi transporturi (+2,8%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu, În perioada 1 ianuarie - 31 august 2014 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2013, cu 5,4%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+22,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,6%), comunicaţii (+4,7%), transporturi (+4,0%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,4%).

În august faţă de iulie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut pe ansamblu cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de transport (-8,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-6,5%) şi la activităţile de comunicaţii (-0,7%). Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+8,3%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,9%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 0,7% ca urmare a scăderii transporturilor (-2,8%) şi altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (-1,2%). Creşteri au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8,7%), activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+6,6%) şi comunicaţiile (+1,4%).

în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,1%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+39,0%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,3%), comunicaţii (+6,3%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,7%). Transporturile au scăzut cu 3,7%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013, a crescut pe ansamblu cu 4,0%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+36,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,5%), comunicaţii (+6,0%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,1%). Transporturile au scăzut cu 1,0%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb