Sacrificările de animale (bovine, porcine, ovine, caprine) şi păsări, atât în exploataţiile agricole individuale, cât şi în unităţile industriale specializate au înregistrat în luna februarie faţă de luna ianuarie, respectiv faţă de luna corespunzătoare a anului 2006, tendinţe diferite la fiecare din speciile menţionate.
Numărul total de bovine sacrificate a înregistrat o creştere cu 59,1%, iar greutatea în carcasă la bovinele sacrificate a crescut cu 57,0%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al capetelor sacrificate cu 18,2%, cât şi al greutăţii în carcasă cu 14,1%. În luna februarie 2007, numărul de bovine sacrificate în unităţile industriale specializate a deţinut o pondere de 18,6% din sacrificările totale de bovine.
Numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 27,1%, iar la greutatea în carcasă, scăderea este cu 30,0%. În luna februarie 2007, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au deţinut o pondere în total porcine sacrificate de circa 63%. Atât numărul de porcine sacrificate, cât şi greutatea în carcasă în unităţile industriale specializate au înregistrat creşteri cu 16,5%, respectiv cu 18,4%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a înregistrat cea mai mare creştere, cu 105,6%, iar la greutatea în carcasă, creşterea a fost de 114,9%. Tăierile în unităţile industriale specializate au înregistrat scăderi, atât din punct de vedere al capetelor sacrificate, cât şi la greutatea în carcasă, cu 50%, respectiv cu 45,5%, acestea reprezentând puţin peste 1% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine.
Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 18,4%, respectiv cu 20,0% la greutatea în carcasă. Tăierile de păsări în unităţile industriale specializate au înregistrat o pondere de aproximativ 92% faţă de total tăieri, cu mult mai mari decât în cazul celorlalte specii. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat o creştere cu circa 1% din punct de vedere al numărului de păsări sacrificate, dar o scădere cu 3,0% în ceea ce priveşte greutatea în carcasă.
Februarie 2007 comparativ cu februarie 2006
Numărul total de bovine sacrificate a înregistrat o creştere, cu 22,8% şi respectiv cu 45,6% din punct de vedere al greutăţii în carcasă. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au înregistrat o creştere, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 62,5%, cât şi al greutăţii în carcasă cu 57,9%.
Numărul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,0% şi cu 10,3% în ceea ce priveşte greutatea în carcasă. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut cu 30,9%, respectiv 40,2% la greutatea în carcasă.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate, respectiv greutatea în carcasă au înregistrat scăderi cu 25,3%, respectiv cu 16,6%. Tăierile în unităţile industriale specializate au scăzut într-o proporţie însemnată, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 75,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 64,7%.
Numărul total al păsărilor sacrificate, respectiv greutatea în carcasă a acestora a scăzut, cu 11,6%, respectiv, cu 7,3%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 15,1% ale numărului păsărilor sacrificate şi cu 14,8% la greutatea în carcasă.
Un indicator specific sacrificărilor de animale îl reprezintă greutatea medie în carcasă, cu o semnificaţie deosebită în cazul bovinelor şi porcinelor. Din punct de vedere al greutăţii medii în carcasă se remarcă în perioadele analizate, o greutate mai mare a bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate în raport cu greutatea medie în carcasă a animalelor sacrificate în exploataţiile agricole individuale.