INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele luni ale anului în curs

George Forcoş
Macroeconomie #Construcţii / 14 iunie 2016

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele patru luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,7%, respectiv cu 3,8%, raportat la perioada similară din 2015, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna aprilie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,3%, respectiv cu 5,9%. Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a urcat, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,6%, respectiv cu 8,6%.

În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, faţă de intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, ca serie brută, cu 3,7%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 19,1%, respectiv cu 1,9%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 12,2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale, cu 8,6%, respectiv cu 5,4%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada de referinţă, pe total, cu 3,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 20,8%, respectiv cu 0,8%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 5,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 12,2%, respectiv cu 8,3%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,6%.

În aprilie 2016, comparativ cu martie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 15,3%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 37,9%, lucrările de construcţii noi cu 8,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 8,0%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 23,5%, clădirile nerezidenţiale cu 6,7% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,9%, evidenţiată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,5%, lucrările de construcţii noi cu 9,0% şi lucrările de reparaţii capitale cu 6,1%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 14,9%, respectiv cu 6,4%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,0%.

Comparativ cu aprilie 2015, în aprilie 2016 volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,6%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 35,5%, respectiv cu 11,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 17,1%.

Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au crescut cu 29,7%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,1%, respectiv cu 1,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 32,6%, respectiv cu 13,0%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 19,7%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb