Inspectoratul General al Poliţiei Române utilizează tehnologie IBM

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 octombrie 2009

Soluţiile IBM asigură un nivel ridicat de performanţă şi contribuie la reducerea substanţiala a costurilor

IBM România a anunţat implementarea unui proiect pentru administrarea sistemelor IT şi optimizarea costurilor de infrastructură în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, organizaţie ce activează sub autoritatea Ministerului Administratiei şi Internelor.

Proiectul a constat în implementarea unei soluţii de management a infrastructurii IT ce corespunde cerinţelor actuale de nivel european ale instituţiei; în ceea ce priveşte performanţa sistemului informatic integrat, soluţia end-to-end propusă de către IBM, bazată pe produse Tivoli, a reuşit să vină în întâmpinarea nevoilor clientului de aliniere a sistemelor IT din cadrul IGPR la cerintele SIS II, asigurând respectarea standardelor şi reglementarilor Schengen. În urma implementării acestui proiect, activitatea organizaţiei a fost mult imbunătăţită şi de asemenea s-a obţinut o semnificativă reducere a costurilor.

Soluţia IBM, ce a cuprins produsele Tivoli Monitoring, Tivoli Network Manager, Tivoli Netcool Omnibus, Tivoli Business System Manager, Tivoli Service Request Manager, Tivoli Provisioning Manager si Tivoli Asset Management for IT, contribuie la optimizarea costurilor de management al infrastructurii IT, oferă un înalt nivel de calitate a serviciilor IT şi o vizibilitate naţională şi internaţională a organizatiei, fiind permanent în conformitate cu normele în vigoare.

"IBM este un partener traditional pentru institutiile publice din toată lumea. Experienţa şi miile de proiecte realizate în acest domeniu ne dau posibilitatea de a găsi soluţii optime pentru a răspunde nevoilor de armonizare între obiectivele clientilor nostri din sectorul public şi infrastructura IT a acestora. Am pus aceste avantaje competitive în valoare şi în cazul proiectului realizat pentru IGPR şi am reuşit să livrăm o soluţie robustă, care corespunde exact criteriilor de calitate şi functionalitate impuse de client. Inregistram acest angajament ca un succes, cu atat mai mult cu cat implicatiile sunt nu numai la nivel national ci şi internaţional, avand un impact pozitiv în aderarea României la spaţiul Schengen," a menţionat Mihai Iordache, IBM Software Group Manager, Romania & Moldova.

Relaţia cu clientul a fost deosebit de importantă pentru realizarea acestui parteneriat, existand o stransa colaborare pe toata perioada procesului de implementare, aceasta fiind realizata de catre compania Software Development and Consulting (SDC), partener IBM local. Contractul a fost semnat in semestrul II al anului 2008, iar implementarea sa a durat aproximativ 9 luni. Pentru realizarea acestui acord, a fost necesar ca IBM Romania si SDC sa inteleaga normele si reglementarile UE/Schengen şi să coreleze aceste cerinţe cu necesităţile clientului.

"SDC are ca focus reducerea măsurabilă a costurilor clienţilor şi optimizarea proceselor de activitate ale acestora. Suntem partener IBM de 12 ani iar experienţa si competenta acumulata ne permit sa implementam sisteme complexe extrem de eficient. Proiectul de la IGPR a fost o provocare prin complexitatea organizationala şi a sistemului IT şi a necesitat organizarea foarte bună a proiectului. SDC a dovedit din nou că poate oferi soluţii funcţionale complexe la termenele stabilite", a declarat Mihai Popescu, director general SDC.

În urma procesului de licitaţie, soluţia bazată pe tehnologie şi servicii IBM a câştigat datorită capacitătii superioare de a furniza o vizibilitate a sistemelor IT end-to-end, costurilor de administrare reduse, prezentând totodată şi cel mai bun raport calitate/pret.

Pentru a face faţă cerinţelor SIS II având în vedere respectarea standardelor şi reglementărilor Schengen, sistemul informatic al Politiei Romane a avut o creştere exponenţială atât cantitativă cât şi calitativă în ultimii 2 ani. Pentru a putea gestiona eficient resursele, IGPR a implementat o soluţie de management a infrastructurii IT care cuprinde: inventarierea infrastructurii hardware şi software, monitorizarea performantelor tuturor proceselor critice, solutie de help desk, distributia aplicatiilor si managementul patch-urilor.

Proiectul a urmărit crearea unui sistem performant care să urmărească în detaliu starea infrastructurii IT şi să inţieze acţiuni care să îmbunătăţească disponibilitatea şi performanţele acesteia avându-se în vedere:

- Reducerea costurile legate de cresterea performantei si intretinerea sistemelor IT

- Reducerea costurilor legate de investitii in noi echipamente IT

- Creşterea eficientei administratorilor si operatorilor IT

- Reducerea timpului necesar rezolvarii incidentelor

- Functionarea sistemului informatic in regim 24/7

Compania IBM este cel mai mare furnizor IT din lume. În ultimii 15 ani IBM a înregistrat mai multe brevete decât oricare altă companie pentru invenţiile sale tehnologice. Ca lider IT, soluţiile şi serviciile IBM pătrund în toate domeniile: servicii financiare, sanatate, guvern, automobile, telecomunicatii, educatie. Diversitatea şi aria largă de acoperire a portofoliului - hardware, software, servicii, cercetare, finantare si tehnologie - diferenţiază în mod unic IBM de celelalte companii din industria IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb