Instabilitatea politică şi contextul internaţional ar putea deprecia leul către un minim istoric

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 septembrie 2010

Leul ar putea coborî la un minim record faţă de euro din cauza instabilităţii politice din România, dar şi în contextul deteriorării cererii pentru active riscante pe fondul temerilor privind economia globală, potrivit unei analize a Brown Brothers Harriman & Co., preluată de Bloom-berg, anunţă Mediafax.

Cursul ar putea creşte la circa 4,4 lei/euro, potrivit estimărilor firmei de servicii financiare Brown Brothers Harriman & Co., apropiat de minimul record de 4,4012 lei/euro înregistrat pe 29 iunie.

"Pe fondul problemelor globale, ne aşteptăm ca acest curs să urce treptat în următoarele săptămâni. Am dori să adăugăm şi că instabilitatea politică este o problemă care probabil se va înrăutăţi", aver-tizează analiştii.

Bursele din Europa şi Asia sunt în scădere, la fel ca majoritatea valutelor tranzacţionate pe pieţele financiare internaţionale, în aşteptarea rapoartelor privind preţurile de pe piaţa rezidenţială americană şi încrederea consumatorilor din SUA. Datele vor influenţa încrederea investitorilor în procesul de relansare eco-nomică globală şi, implicit, vor afecta direcţia pieţelor.

Analiştii Brown Brothers Harriman & Co. amintesc de măsurile dure de austeritate şi de moţiunea de cenzură din iunie, prevestind deteriorarea situaţiei politice de la Bucureşti în această toamnă.

"Guvernul de coaliţie a rezistat la limită moţiunii de cenzură din iunie, care a vizat reducerile de salarii şi pensii, iar un nou astfel de vot a fost anunţat de opoziţie pentru această toamnă. Popularitatea guvernului s-a prăbuşit la minime record", scriu analiştii firmei de servicii financiare.

Moneda naţională s-a depreciat accentuat în prima parte a şedinţei interbancare de ieri, pe fondul contextului internaţional nefavorabil, astfel că referinţa BNR a urcat cu 2,71 bani, la 4,2597 lei/euro, cea mai înaltă cotaţie de la 23 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb