INSTANŢA A DECIS DEFINITIV: "Solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei de la CE Oltenia, nefondată"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 29 august 2014

"Solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei de la CE Oltenia, nefondată"

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, ca nefondată, solicitarea CFR Marfă de anulare a licitaţiei pentru transportul cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Decizia Instanţei este definitivă, potrivit informaţiilor de pe site-ul instanţei.

Compania naţională de transport feroviar concurează cu Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, în această procedură.

GFR a luat act despre decizia Curtii de Apel Craiova, potrivit unui comunicat de presă, care arată că aceasta "confirmă poziţia Grup Feroviar Român, care a susţinut că această licitaţie a fost organizată în mod transparent şi cu respectarea legislaţiei şi reglementărilor din domeniul achiziţiilor".

Grup Feroviar Român atrage atenţia asupra faptului că participarea operatorilor privaţi la această licitaţie a dus la oferte financiare care sunt aproape la jumătatea valorii contractului plătit în prezent de CE Oltenia pentru serviciile de transport de cărbune, de 473 milioane lei pentru trei ani, se mai precizează în comunicat.

O asociere din care face parte GFR ar fi solicitat suma de 255 milioane lei la această licitaţie, iar CFR Marfă a cerut 256 milioane lei, potrivit unor surse din CEO, citate de Mediafax.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins, la finele lunii iunie, cererea CFR Marfă de anularea a licitaţiei şi a dispus continuarea procedurii de atribuire, transportatorul feroviar de stat având posibilitatea să atace decizia în instanţă.

Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova a declarat, în iunie, că a depus plângere penală in rem pentru această licitaţie, unde diferenţa între preţurile solicitate a fost minimă, şi că procedura trebuie reluată întrucât au fost depuse doar două oferte.

În replică, GFR a transmis că nu există motive pentru anularea licitaţiei.

Licitaţia a fost programată, iniţial, pentru luna ianuarie, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei companii.

Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 milioane euro), iar acordul urma să intre în vigoare în 1 aprilie 2014.

Licitaţia a fost amânată după ce Gruia Stoica a fost reţinut de DNA, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportul cărbunelui.

După reţinerea omului de afaceri, CEO a anunţat că va prelungi contractul existent cu CFR Marfă. Gruia Stoica este în arest la domiciliu din luna mai, când instanţa supremă i-a înlocuit măsura arestului preventiv.

Grup Feroviar Român îşi exprimă speranţa că procedurile de declarare a câştigătorului vor fi finalizate cât mai curând posibil, "întrucât orice zi de întârziere în atribuirea contractului în noile condiţii financiare poate aduce pierderi CE Oltenia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb