Intel susţine industria prin introducerea unor dispozitive care aduc experienţa internetului pe televizor

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 ianuarie 2009

Companiile de cablu, posturile de televiziune, studiourile de filme, producătorii de dispozitive electronice de larg consum şi furnizorii de servicii şi conţinut valorifică puterea procesorului Intel Media CE 3100

Intel a demonstrat susţinerea puternică pentru industria care aduce o varietate de aplicaţii internet complexe pentru televiziune prin noi dispozitive electronice de larg consum (CE) care funcţionează pe baza procesorului media Intel CE 3100. Noul procesor Intel este primul de acest tip din familia de sistem pe cipuri (SoCs) pentru scopuri specifice, conceput special pentru industria producătoare de dispozitive electronice de larg consum.

Eric Kim, vice-preşedinte senior al Intel Digital Home Group a prezentat în luna august a anului trecut viziunea companiei faţă de industria producătoare de dispozitive electronice de larg consum. Acesta a subliniat intenţia companiei de a aduce în televiziune conţinut pe bază de internet cu ajutorul puterii procesoarelor Intel şi un nou cadru de aplicaţii TV denumit Widget Channel, realizat împreună cu Yahoo! Inc. În prezent, numeroase companii producătoare de dispozitive electronice de larg consum şi de divertisment profită de această nouă oportunitate.

"Intel colaborează cu producători inovatori de dispozitive electronice, cu posturile de televiziune, cu studiourile de filme şi furnizorii de conţinut şi servicii pentru a oferi o nouă experienţă de televiziune conectată", a afirmat Kim. "Acest demers este menit să îmbunătăţească actuala experienţă tradiţională a telespectatorilor cu dispozitive complementare care vor permite extinderea opţiunilor de conţinut, livrarea informaţiilor în timp real şi prezentarea unei oferte de caracteristici interactive, toate acestea putând fi personalizate pentru a se adapta nevoilor privitorului. Widget Channel, în combinaţie cu procesorul media CE 3100, oferă performanţa şi flexibilitatea necesare inovaţiei în domeniu, aşa cum s-a văzut în cadrul demonstraţiilor de astăzi unde au fost exemplificate dispozitivele CE conectate care asigură funcţionarea unei game largi de dispozitive TV obişnuite."

Internet pe televizor - de la viziune la realitate

Intel lucrează cu importante posturi de televiziune, printre care CBS, care consideră că Widget Channel va crea o oportunitate de colaborare între furnizorii de conţinut şi companiile producătoare de dispozitive electronice pentru a-i ajuta pe consumatori să se simtă mai aproape de conţinutul pe care îl urmăresc. CBS analizează posibilitatea adăugării cadrului Widget Channel la portofoliul său. Reţeaua a prezentat la CES prototipuri care vor oferi telespectatorilor săi mai multe opţiuni şi interacţiune, precum şi o flexibilitate sporită atunci când aceştia urmăresc un conţinut complex.

Demonstraţii de tehnologie electronică de larg consum conectată

Oferind consumatorilor posibilitatea de a se bucura de aplicaţiile internet în timp ce urmăresc televiziunea prin cablu, Intel şi Comcast Corporation demonstrează modul în care Widget Channel se integrează în ghidul de programe interactiv al Comcast. Această demonstraţie a conceptului a folosit o gamă largă de dispozitive TV şi a accesat aplicaţii conectate la internet pe baza ghidului Comcast care foloseşte tehnologie tru2way, o platformă Java cu specificaţii de interfaţă deschisă de programare a aplicaţiei.

"Experienţa în domeniul televiziunii prin cablu a evoluat constant şi a devenit tot mai fiabilă," a declarat Tony Werner, director pentru tehnologie, Comcast. "Am fost deja martori ai unei explozii de funcţionalităţi şi opţiuni de programare, datorită inovaţiilor precum aplicaţii video la cerere. Pe măsură ce furnizorii de cablu se îndreaptă spre standarde mai ridicate cu tehnologia tru2way, aplicaţiile de tipul Widget Channel ar putea permite activarea unor aplicaţii mai convenabile şi mai interactive care vor fi realizate şi integrate în experienţa consumatorilor de televiziune."

Toshiba, Samsung - printre primii producători

Toshiba şi Samsung sunt printre primii producători de dispozitive electronice de larg consum care vor livra noi produse pe baza procesorului media CE 3100. Toshiba intenţionează să lanseze o serie de dispozitive audio vizuale, printre care televizoare LCD şi aparate constând într-o combinaţie de TV LCD şi DVD, precum şi alte dispozitive independente de redare în reţea care să suporte cadrul aplicaţiilor Widget Channel. Toshiba va face o demonstraţie a conceptului de sistem în cadrul CES şi se preconizează că va aduce noile produse pe segmentul de piaţă din Statele Unite în a doua jumătate a acestui an.

"Widget Channel este o platformă excelentă, foarte uşor de utilizat de către consumatori," a afirmat Yoshihide Fujii, vice-preşedinte senior corporativ, preşedinte şi CEO al Digital Media Network Company, Toshiba Corporation. "Împreună cu puterea procesorului media CE 3100 va oferi acces instantaneu la un conţinut generos de internet pe televizor. Strategia noastră pentru produse digitale este centrată pe obiectivul de a atinge un nou nivel în divertismentul pentru acasă, iar această iniţiativă corespunde viziunii noastre. Suntem încântaţi să includem capacităţile remarcabile ale cadrul Widget Channel în televizoarele noastre, în aparate de redare în reţea şi alte dispozitive, şi aşteptăm cu nerăbdare să oferim valoare şi avantaje extraordinare clienţilor noştri."

Decodorul Samsung este inclus în demonstraţia de integrare pentru Widget Channel şi tru2Way, este prevăzut cu tunere triple HD DVR şi suportă caracteristici revoluţionare precum format video MPEG4 şi modem de cablu DOCSIS 3.0 încorporat.

"În calitate de principal vânzător în industria decodoarelor, Samsung este foarte încântat să prezinte un nou concept de dispozitiv în cadrul cooperării cu importanţi lideri din domeniu," a declarat Geesung Choi, preşedinte al Samsung Electronics Telecommunications Network Business. "Suntem convinşi că datorită acestui decodor, operatorii de cablu pot oferi diferite tipuri de servicii bazate pe web şi axate pe client."

Serie de demonstraţii la standul Intel de la CES

Demonstraţiile de tehnologie de la standul Intel ilustrează o gamă întreagă de capacităţi activate de procesorul media CE 3100, cum ar fi un design de referinţă Blu-ray Disc integrat în Widget Channel. Design-ul de referinţă a exemplificat modul în care sistemele Blu-ray Disc pot fi îmbunătăţite prin conţinut şi servicii internet. La stand a avut loc şi o demonstraţie a unui aparat de redare media de la Giga-Byte Technology, LTD şi Futarque A/S, şi a unor interfeţe de utilizator inovatoare şi grafică 3-D de la Information Technologies.

Totodată, importante studiouri de filme au prezentat şi prototipuri Widget care îmbunătăţesc experienţa utilizatorului în domeniul titlurilor de filme Blu-ray care permit privitorilor să exploreze capacităţile interactive, cum ar fi prezentări ale unor filme care urmează a fi difuzate, informaţii despre actori şi echipa de producţie, informaţii de rating pentru părinţi, scene care nu au fost introduse în filme şi multe altele. Aceste noi prototipuri Blu-ray Disc Widget oferă ocazia de a construi relaţii mai bune cu clienţii şi vor deschide calea către noi posibilităţi de generare de venituri prin comerţ şi publicitate.

Galeria Widget Channel se extinde prin conţinut şi servicii noi

Intel şi Yahoo! au încurajat industria să înceapă dezvoltarea de dispozitive TV Widget încă de la anunţarea Widget Channel în cadrul Forumului Dezvoltatorilor Intel din 2008. De atunci, companii precum Accedo, Associated Press, CBS, CinemaNow, eBay, Joost, MySpace, TF1, şi Yahoo!, inclusiv Yahoo! News, Yahoo! Weather, Yahoo! Finance şi Flickr services au creat dispozitive TV Widget de la furnizorii de servicii de conţinut. MyMedia Widget, realizat de Intel, cuprinde medii personale precum muzică, fotografii şi fişiere video într-un dispozitiv cu afişare pe televizor. Aceste noi servicii conferă televiziunii o dimensiune suplimentară şi permit noi facilităţi, cum ar fi jocuri, cumpărături, acces în comunităţi, servicii de informare şi descărcări de filme.

Promovarea platformei SoC CE a Intel

Intel s-a angajat să extindă capacităţile platformei sale SoC CE şi a anunţat recent colaborarea cu Adobe Systems în vederea optimizării procesorului media Intel CE 3100 pentru a suporta cea mai recentă tehnologie Adobe Flash.

Intel şi Yahoo!, alături de alţi membri ai industriei, lucrează la promovarea elaborării unor standarde deschise şi coerente necesare dezvoltării ecosistemului Widget Channel şi folosesc o trusă de dezvoltare a dispozitivelor (Widget Developer Kit - WDK) împreună cu importanţi furnizori de servicii pentru conţinut. Se preconizează ca WDK să fie disponibil pe scară mai largă în viitorul apropiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb