Interes crescând al investitorilor israelieni pentru piaţa românească de IT&C

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 martie 2007

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, domnul Zsolt Nagy, împreună cu omologul său israelian, domnul Ariel Attias, a fost prezent la masa rotundă organizată cu prilejul celei de-a opta ediţii a Forumului Economic "Israel High Tech în România", care are loc în perioda 28-29 martie 2007, la Bucureşti.

În cadrul acestei întâlniri Ministrul Zsolt Nagy a vorbit despre potenţialul de afaceri oferit de piaţa românească de IT&C, potenţial determinat de creşterea spectaculoasă a sectorului IT&C din România care a contribuit cu 4.19% la PIB în anul 2006 şi cu o valoarea a exporturilor de 790 de milioane de euro.

În plus, Ministrul a arătat obiectivele guvernamentale menite să sprijine sectorul de IT&C: creşterea competitivităţii economiei româneşti prin încurajarea utilizării celor mai noi tehnologii, dezvoltarea industrie IT&C, creşterea performanţei instituţionale a administraţiei publice prin implementarea coerentă şi generalizată de sisteme IC&T integrate, reducerea decalajului digital şi creşterea confortului cetăţenilor. Pentru implementarea acestor obiective MCTI sprijină implementarea celor mai noi tehnologii în România, tehnologii de tipul WiMAX.

Partea israeliană a subliniat interesul său pentru piaţa românească de IT&C prin intermediul domnului Elisha Yanai, Preşedinte al Asociaţiei Industriei Hi Tech din Israel şi Manager al Motorola Israel, care a vorbit şi despre sectorul IT&C israelian care recomandă companiile locale drept parteneri de afaceri cu expertiză în acest domeniu: produsele pieţei de IT&C israeliene reprezintă 17% din exportul total al ţării; la o populaţ! ie de 7.1 milioane de locuitori, rata de penetrare a Internetu! lui a aj uns la 104.4% iar numărul conexiunilor la Internet ajunge la 2.5 milioane.

În ceea ce priveşte posibilităţile de colaborare între companiile româneşti şi cele israeliene, Ministrul Zsolt Nagy a arătat că acestea pot veni fie din propuneri de proiecte care să primească resurse financiare din fondurile structurale , din parteneriate cu firmele româneşti sau din furnizarea de echipamente necesare pentru piaţa de IT&C.

Ministrul a arătat, de asemenea, că o piaţă în continuă creştere, precum cea românească unde numărul de furnizori şi utilizatori creşte constant, unde numărul conexiunilor în bandă largă va continua să crească iar decalajul digital va fi redus până la un nivel minim până în 2010, reprezintă o atracţie şi o oportunitate de afaceri extraordinară pentru investitori.

Alături de Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, domnul Zsolt Nagy şi omologul său israelian, domnul Ariel Attias, la ma! sa rotundă au mai participat domnul Elisha Yanai, Preşedintele Asociaţiei Industriei de Hi Tech din Israel precum şi reprezentanţi ai unor importante companii israeliene de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb