Interes pentru dezvoltarea colaborării româno-mexicane în domeniul agro-alimentar

M.C.
Internaţional / 10 ianuarie 2023

Interes pentru dezvoltarea colaborării româno-mexicane în domeniul agro-alimentar

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a preşedintelui Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, cu Miguel Angel Surez Meza, director general al companiei mexicane Rumec International, o platformă on-line pentru comerţ internaţional, fiind în acelaşi timp reprezentant al societăţii cooperatiste "Pascual Boing", producătoare şi distribuitoare a produselor proprii (fructe exotice, băuturi răcoritoare din acestea lapte, etc) atât în Mexic, cât şi în străinătate, precum şi al firmei "H2OSky", conform unui comunicat remis redacţiei. Principalul obiectiv al întrevederii a vizat identificarea unor oportunităţi de colaborare şi de punere în valoare a potenţialului celor două comunităţi de afaceri.

Potrivit sursei, în deschiderea întrevederii, preşedintele CCIB a vorbit despre locul şi rolul economiei Capitalei în context naţional, punctând performanţele comunităţii de business a Bucureştiului. De asemenea, a făcut o prezentare extinsă a activităţii Camerei noastre, cu accent pe gama largă de servicii oferite companiilor, inclusiv celor străine, şi pe strategia de relaţii externe, axată pe dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar. În context, Iuliu Stocklosa a subliniat deschiderea pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Statele Unite Mexicane, cea mai importantă piaţă de desfacere a produselor româneşti din America Latină.

În prima parte a intervenţiei sale, Miguel Angel Surez Meza a exprimat interesul pentru livrarea directă în ţara noastră a unor mărfuri precum: fructe exotice, cafea, cacao şi alte produse organice, de bună calitate şi la preţuri competitive, furnizate de cooperativa Pascual Boing din Mexic. În opinia sa, acestea pot fi prelucrate în ţara noastră şi exportate apoi către pieţe de interes, precum cea a Emiratelor Arabe Unite. Potrivit oaspetelui mexican, o modalitate facilă pentru importul direct o constituie utlizarea platformei online dezvoltate de Rumec International. Tot prin intermediul acestui instrument modern, companiile româneşti îşi pot comercializa produsele şi tehnologiile (îndeosebi în domeniul agro-alimentar) pe piaţa mexicană. În plus, Miguel Angel Surez Meza a folosit prilejul pentru a vorbi despre posibilitatea utilizării şi în România a unei tehnologii inovatoare de obţinere a apei din atmosferă "Sky H2O - AWG" (Atmospferic Water Generation), realizată în California, folosită cu succes şi în Mexic, se menţionează în comunicat.

Informaţii de background

În primele 10 luni ale anului 2022 (date disponibile), valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 315 milioane USD (+7% faţă de perioada similară a anului 2021), din care exportul a fost în valoare de 216 milioane USD (+5%), iar importul, de 99 milioane USD (+12%), valori care depăşesc nivelul înregistrat în anul 2020, atât la total, cât şi pe componentele acestuia (export şi import).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb