Interes ridicat pentru acţiunile "Rompetrol" Bucureşti

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Companii / 3 decembrie 2004

Pe piaţa Rasdaq s-au efectuat ieri transferuri în valoare totală de 21 miliarde de lei (549.639 de euro). Pe parcursul şedinţei de joi au fost transferate 7,5 milioane de acţiuni, provenind de la 186 de societăţi. Numărul de tranzacţii efectuate a fost de 876. Indicele general al pieţei, Rasdaq Compozit, a crescut cu 0,26%, pînă la 1.763 de puncte. Cu acţiunile de la prima categorie s-au perfectat tranzacţii în sumă de 6,2 miliarde de lei. Indicele aferent acţiunilor de prima secţiune a pieţei, RAQ I, a totalizat 1.901 de puncte, depăşind cu 1,03% nivelul din şedinţa precedentă. Titlurile listate la categoria a doua s-au remarcat printr-o lichiditate scăzută şi pe parcursul şedinţei de ieri. Acestea au făcut obiectul a 30 de tranzacţii, în valoare totală de 690 milioane de lei. Cotaţia medie a titlurilor listate la secţiunea a doua a scăzut cu 0,18%, situaţie reflectată de deprecierea indicelui RAQ II pînă la 2.561 de puncte.

Tranzacţii cu 17,6% din capitalul "Atric" Bucureşti

Cel mai mare rulaj din piaţă, de 4,5 miliarde de lei, a fost realizat de acţiunile societăţii bucureştene "Atric" (simbol ATRI). Prin intermediul celor 24 de tranzacţii efectuate joi s-au transferat 75.360 de acţiuni, echivalentul a 17,6% din capitalul companiei. Preţul s-a menţinut constant pe parcursul şedinţei, la 60.000 lei/acţiune, fiind şi cel mai mare curs atins de titlurile ATRI în ultimul an. Nivelul cursului a crescut cu 9,09% comparativ cu şedinţa precedentă. Societatea are ca obiect de activitate fabricarea utilajelor pentru industria textilă, îmbrăcămintei şi a pielăriei. Acţionarul majoritar al societăţii este "Strick System" SRL, cu o pondere de 49,56% în capitalul social. La sfîrşitul lunii noiembrie a fost raportată deţinere de către "Pania Comercial" a 4,55% din acţiunile societăţii, iar de către "Pania Comercial împreună cu SGL Management&Consulting SRL" a 5,22% din titluri.

Acţiunile "Socep" Constanţa au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Brokerii spun că în jurul orei prînzului a fost efectuată o tranzacţie specială, al cărei obiect au fost un milion de acţiuni "Socep" Constanţa (simbol SOCP). Preţul la care au fost transferate cele un milion de acţiuni a fost de 2.650 lei/acţiune. În piaţă s-au transferat 350.756 de acţiuni SOCP, la un preţ mediu de 2.730 lei/acţiune, în scădere cu 1,09% comparativ cu şedinţa precedentă. Valoarea totală a transferurilor cu titluri SOCP s-a ridicat la 3,6 miliarde de lei. Brokerii au remarcat că după încheierea tranzacţiei speciale de la ora prînzului cursul a început să crească.

Cursul acţiunilor "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) a crescut pe parcursul şedinţei de joi cu 6,36%, pînă la un nivel mediu de 695 lei/acţiune. Brokerii apreciază că majorarea preţului acţiunilor VEGA a fost determinată de transferurile cu titluri "Rompetrol Rafinare" (simbol RRC) realizate la BVB. Ei consideră că actionarii care nu au reuşit să cumpere acţiuni RRC s-au orientat către VEGA, mai accesibile ca preţ. Brokerii mai spun că piaţa bursieră a intrat ieri într-un trend normal de creştere, reflectat printr-un interes major pentru anumite societăţi, mai ales cele petroliere. Valoarea totală a celor 143 de transferuri cu titluri VEGA s-a ridicat la 1,9 miliarde de lei. Pe parcursul şedinţei de joi au fost transferate 2,8 milioane de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb