Întoarcerea la Disneyland - redeschiderea parcurilor tematice îmbunătăţeşte perspectivele pentru Disney

Ionuţ Paulenco, analist eToro
Comunicate de presă / 12 mai 2021

Întoarcerea la Disneyland - redeschiderea parcurilor tematice îmbunătăţeşte perspectivele pentru Disney

Investitorii care anticipează o "revenire la normal" sunt cu ochii pe Disney, care îşi raportează câştigurile joi pentru trimestrul care s-a încheiat în martie. Pandemia a avut un impact negativ asupra majorităţii activităţii Disney în ultimul an, cu un impact negativ estimat la 2,6 miliarde dolari din veniturile sale.

Dar restricţiile au adus şi câteva oportunităţi pentru companie, cu serviciile de video streaming Disney+, Hulu şi ESPN + câştigând milioane de utilizatori noi, dovedindu-se un competitor din ce în ce mai puternic pentru Netflix. Lansat abia în 2019, Disney+ a depăşit deja 100 de milioane de abonaţi, propulsat de seriale populare precum WandaVision. Prin comparaţie, Netflix a raportat 208 de milioane de abonaţi la sfârşitul lunii martie, dar pe care i-a adunat încă din 2007, când a trecut de la expedierea de DVD-uri către abonaţi la servicii de streaming.

Conducerea Disney a indicat că serviciile sale de streaming ar putea ajunge la aproximativ 350 de milioane de abonaţi până în 2024.

În ciuda creşterii uriaşe a abonaţilor, divizia de servicii direct către consumator a Disney a pierdut 2,8 miliarde de dolari în 2020 şi nu e preconizată să devină profitabilă înainte de 2024. Analiştii se aşteaptă ca Disney să înregistreze câştiguri ajustate de 28 de cenţi pe acţiune la venituri de 15,85 miliarde de dolari, reprezentând o a patra scădere consecutivă de la an la an a vânzărilor.

Investitorii anticipează totuşi o perspectivă mai bună pentru restul anului, pe masură ce oamenii încep să călătorească din nou odată cu diminuarea pandemiei, iar parcurile Disney sunt gata să-i primească.

Disney World din Florida funcţionează cu restricţii încă de vară trecută, însă parcul Disneyland din California s-a redeschis abia la sfârşitul lunii aprilie. Acesta va avea de luna viitoare chiar şi un nou campus Avengers. Se aşteaptă ca noua atracţie să fie extrem de populară, capitalizând succesul filmelor cu eroi Avengers.

Majoritatea celorlalte parcuri tematice ale companiei, inclusiv Disney Tokio, Disneyland Shanghai şi Disneyland Hong Kong sunt acum deschise. Numai Disneyland Paris rămâne închis pe perioadă nedeterminată.

Există şi mai multe veşti bune din alte sectoare în viitorul apropiat. Disney a amânat premiera producţiei sale Marvel, Black Widow, până în iulie şi se aşteaptă ca filmul să fie un blockbuster. Va avea premiera simultan pe Disney +.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb