InvestEU: EIF şi UniCredit semnează acorduri pentru direcţionarea a 1 miliard de euro către afacerile mici

F.D.
Internaţional / 10 mai 2023

InvestEU: EIF şi UniCredit semnează acorduri pentru direcţionarea a 1 miliard de euro către afacerile mici

Fondul European de Investiţii (European Investment Fund - EIF), parte a Grupului BEI, furnizează Grupului UniCredit două garanţii în valoare de 370 de milioane de euro pentru a stimula investiţiile realizate de afacerile mici şi mijlocii (IMM-uri) din şapte ţări UE, inclusiv Bulgaria, Croaţia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Tranzacţiile sunt susţinute de InvestEU, programul de finanţare pe termen lung al Uniunii Europene pentru a susţine investiţiile durabile, inovaţia şi crearea de locuri de muncă în Europa, care are ca scop mobilizarea a cel puţin 372 de miliarde de euro în investiţii pentru priorităţile UE până în 2027.

Garanţiile EIF susţinute de InvestEU vor permite UniCredit să acorde împrumuturi în condiţii favorabile pentru 2.500 de IMM-uri şi afaceri mici şi mijlocii din Europa şi să mobilizeze investiţii de aproximativ 1 miliard de euro în economia reală. Resursele vor fi utilizate în principal pentru investiţii care contribuie la tranziţia verde şi digitală, dar şi pentru a stimula sectoarele culturale, educaţionale şi sociale.

În cadrul strategiei de împrumuturi verzi a UniCredit, vor fi acordate împrumuturi şi asociaţiilor de locuinţe şi persoanelor pentru propriile lor investiţii în energie regenerabilă şi eficienţa energetică în clădirile rezidenţiale, precum şi pentru a promova dezvoltarea mobilităţii durabile, se mai arată în comunicat.

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat: "InvestEU este un instrument cheie pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din Europa. Datorită acestui acord, întreprinderile din Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, România, Slovacia şi Slovenia vor putea accelera tranziţia lor către o economie mai verde şi mai digitală, de exemplu prin investiţii în eficienţa energetică a clădirilor rezidenţiale. Suntem mândri să oferim sprijinul necesar întreprinderilor din aceste ţări pentru a atinge acest obiectiv şi a crea locuri de muncă."

"Relaţia excelentă dintre Grupul BEI şi Grupul UniCredit este cheia pentru a ajunge la cât mai multe afaceri mici din Europa Centrală şi de Est, asigurându-se că acestea au resursele necesare pentru a investi într-un viitor mai luminos, mai durabil şi mai inovator", a declarat preşedintele EIF, Gelsomina Vigliotti. "Această operaţiune demonstrează încă o dată angajamentul EIF de a facilita accesul la finanţare pentru cele 23 de milioane de întreprinderi mici şi mijlocii din Europa, care reprezintă 99% din totalul întreprinderilor şi asigură aproximativ trei sferturi din totalul locurilor de muncă din Uniunea Europeană."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb