INVESTIŢIE DE 1,8 MILIOANE DE EURO Aeroportul Internaţional Iaşi va avea un nou terminal de pasageri

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 10 mai 2011

Consilierii judeţeni ieşeni au decis, ieri, construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Iaşi, în urma creşterii fluxului de persoane în ultimii cinci ani, investiţia fiind estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro, transmite Mediafax. Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi a propus, iniţial, ca terminalul să aibă o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, însă consilierii judeţeni PSD şi PNL, care deţin majoritatea, au votat ca terminalul să aibă o suprafaţă de 2,5 ori mai mare.

"Terminalul va avea peste 1.200 de metri pătraţi şi va fi construit până la sfârşitul acestui an", a declarat, luni, presei purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi, Sebastian Tătaru.

El a adăugat că noul terminal e doar o soluţie temporară până la finalizarea proiectului de modernizare a aeroportului ieşean.

"Până în 2015, sperăm ca proiectul de modernizare la aeroport să fie finalizat. Astfel, terminalul care va fi construit în acest an va putea fi transformat într-o zonă de tip cargo", a mai spus Tătaru.

Potrivit directorului aeroportului ieşean, Gheorghe Corjăuţeanu, realizarea unui nou terminal este necesară, în condiţiile creşterii numărului de pasageri, de la an la an.

"Este o investiţie absolut necesară, având în vedere tendinţa fluxului de pasageri. Anul trecut, am avut 160.000 de pasageri, chiar în condiţiile de criză care au fost, faţă de 148.000 de pasageri în 2009. Anul acesta, mărind frecvenţele de operare pe aeroport, vedem deja o creştere de 25 la sută faţă de anul trecut", a declarat Gheorghe Corjăuţeanu.

Întrebat dacă instituţia are banii necesari pentru realizarea investiţiei, Corjăuţeanu a răspuns: "Avem din fonduri proprii jumătate din suma de 1,8 milioane de euro. Restul sperăm să îi obţinem de la Consiliul Judeţean".

Conducerea CJ Iaşi susţine că a rezolvat toate problemele legate de asigurarea suprafeţei de 200 de hectare necesară extinderii aeroportului.

Proiectul de modernizare a aeroportului Iaşi a fost lansat în anul 2006, investiţia totală fiind estimată la aproximativ 200 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb