INVESTIŢIE DE 10 MILIOANE DE EURO ÎNTR-UN CENTRU TEHNOLOGIC Deutsche Bank primeşte ajutor de stat de peste 15 milioane de euro

I.P.
Ziarul BURSA #Companii / 9 mai 2014

Deutsche Bank primeşte ajutor de stat de peste 15 milioane de euro

Deutsche Bank va beneficia de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic inaugurat ieri în Pipera, în baza unei scheme aprobate la finele anului trecut pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi crearea de locuri de muncă, a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget. Astfel, Deutsche Bank va primi, astfel, în mod gradual, un ajutor de stat de 15,69 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de muncă.

Deutsche Bank a inaugurat ieri în Bucureşti, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, un centru unde vor fi angajaţi 500 de salariaţi până în 2016, de la 65 în prezent, şi vor fi create aplicaţii software pentru operaţiunile trezorerie şi managementul riscului de credit ale băncii germane.

DB Global Technology SRL a fost înfiinţată în septembrie 2013, iar primi angajaţi ai centrului şi-au început activitatea în luna ianuarie a acestui an. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, valoarea costurilor salariale pe care Deutsche Bank le va suporta până la finele anului 2016 pentru cei aproximativ 500 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea în centrul din Bucureşti se va ridica la 39,24 milioane de euro, din care 15,69 milioane de euro vor fi acoperiţi prin schema de ajutor de stat.

Liviu Voinea a anunţat că investiţia Deutsche Bank va aduce la buget în următorii cinci ani circa 50 de milioane euro din taxe şi impozite.

Directorul general al DB Global Technology, Marian Popa, a afirmat că centrul are 65 de salariaţi şi că, până la finele anului, numărul acestora va depăşi 200. Domnia sa a spus că procesul de recrutate este unul minuţios, iar salariile medii pe care le vor primii salariaţii centrului se vor situa in intervalul 1.500 - 2.000 euro/lună.

"Circa 14% din cei angajaţi sunt români repatriaţi, ceea ce este foarte îmbucurător. Avem români care au renunţat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau ţările nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian şi doi anglezi", a spus şeful DB Global Technology.

Ponta: "Deutsche Bank va fi şi mai mult implicată în România în proiecte de infrastructură energetică, în special cea de conectare România-Moldova"

"Deutsche Bank va fi în continuare şi mai mult implicată în proiecte de infrastructură în România, în special în dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare între România şi Republica Moldova", a declarat ieri premierul Victor Ponta joi, după inaugurarea Centrului Tehnologic Deutsche Bank la Bucureşti, informează Agerpres.

Domnia sa a spus: "Am discutat cu Deutsche Bank, în primul şi în primul rând, anul trecut, când am fost la sediul lor la Berlin şi mi-au spus despre această investiţie importantă, 500 de locuri de muncă şi un centru tehnologic unic în Europa de Est. De asemenea, ca bancă, ca prezenţă financiară în România, Deutsche Bank este şi va şi mai mult, în continuare, implicată în proiectele de infrastructură. Iar, sprijinul special pe care România îl solicită, e vorba de companiile noastre energetice, având ca prioritate absolută dezvoltarea infrastructurii energetice de conectare între România şi Moldova".

Guvernul a aprobat în primele 4 luni ajutoare de stat de 40 milioane de euro

Ministerul Finanţelor a emis, în primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finanţare în sumă totală de 40 milioane euro, la o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro, a anunţat, ieri, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"De la începutul anului, pe toate cele patru scheme care sunt în vigoare, Ministerul Finanţelor a emis acorduri de finanţare pentru o valoare totală de a investiţiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat - 40 milioane euro, deja plătiţi 21 milioane euro, şi crearea a 1.300 noi locuri de muncă", a arătat ministrul, citat de Mediafax.

Ministrul a adăugat că, din august 2012 şi până în prezent, au fost emise 9 acorduri de finanţare pe schema de ajutor de stat destinată tehnologiilor înalte, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de muncă.

Conform lui Voinea, contribuţia totală pe care aceste firme o vor da statului român sub formă de taxe şi impozite în următorii 5 ani, numai aferente locurilor de muncă create, se ridică la un sfert de miliard de euro.

Ministrul a dat asigurări că schema de ajutor pentru industria IT, care a început în 2012, va continua şi după 1 iulie 2014, iar alte companii vor putea primi un astfel de ajutor întrucât este o schemă de succes.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb