Investiţie de 20 milioane euro pentru extinderea complexului rezidenţial Cosmopolis

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 20 ianuarie 2016

Investiţie de 20 milioane euro pentru extinderea complexului rezidenţial Cosmopolis

Construcţia pentru 500 de locuinţe va începe anul acesta

Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului rezidenţial Cosmopolis, din zona de nord a Capitalei, va investi în acest an aproximativ 20 de milioane de euro în construcţia a 500 de noi locuinţe în cadrul complexului, precum şi în continuarea dezvoltării generale a infrastructurii din Cosmopolis.

Cea mai importantă facilitate care va fi construită în 2016 în Cosmopolis este reprezentată de un "strip mall" cu o suprafaţă închiriabilă de peste 3.500 de metri pătraţi, ale cărui principale ancore vor fi Carrefour şi miniPrix, se arată într-un comunicat al Coldwell Banker, managerul şi agentul exclusiv al proiectului.

Astfel, Opus Land Development va continua şi în 2016 dezvoltarea conceptului de oraş lângă oraş, Cosmopolis urmând să ajungă la 2.600 de locuinţe finalizate în urma unor investiţii totale de 288 de milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari investiţii într-un proiect imobiliar din România.

Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, a declarat: "2015 a fost un an bun, cumpărătorii fiind tot mai decişi, pe fondul stabilizării preţurilor şi îmbunătăţirii ofertelor de creditare. Am înregistrat o creştere de 34% a vânzărilor în Cosmopolis, ajungând astfel la peste 1.000 de locuinţe vândute în trei ani. Cosmopolis este deja o certitudine, nu o promisiune, este un mini orăşel lângă marea metropolă, un proiect cu facilităţi unice în România şi cu o comunitate impresionantă".

Potrivit sursei citate, în acest moment sunt 2.100 de locuinţe finalizate în cadrul Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului numărând peste 3.700 de locuitori. Investiţiile programate pentru 2016 vor fi direcţionate şi către continuarea dezvoltării infrastructurii generale din cadrul proiectului.

Strip mall-ul este preînchiriat în proporţie de 50%, iar data de finalizare este vara lui 2016. În acest an vor mai fi construite două piscine exterioare, mai multe terenuri de sport şi se va continua dezvoltarea infrastructurii rutiere a proiectului, care numără deja peste 12 kilometri de drumuri publice.

Conform sursei menţionate, preţurile de vânzare ale locuinţelor din Cosmopolis pleacă de la 34.600 de euro (fără TVA) pentru un studio cu o suprafaţă construită de 56 de metri pătraţi, de la 48.500 de euro (fără TVA) pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă construită de 67 de metri pătraţi, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă construită de 86 de metri pătraţi, are un preţ de 59.700 de euro (fără TVA).

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare şi vile, cu suprafeţe care pornesc de la 92 de metri pătraţi construiţi şi preţuri de la 78.000 de euro (fără TVA). Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de Şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-Ştefăneştii de Jos.

Coldwell Banker Affiliates of Romania reprezintă mai multe proiecte rezidenţiale din Bucureşti, respectiv Cosmopolis, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence, Politehnica Park Residence şi Sun Residence Berceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb