Investiţie de 35 milioane de euro la Bacău

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 20 august 2006

Arena City Center, o investiţie de 35 milioane de euro, va fi, începând din decembrie 2007, punctul central de interes al băcăuanilor, care vor găsi aici atât un spaţiu comercial cu branduri de renume, cât mai ales un loc de promovare a evenimentelor culturale şi mondene, a declarat Ovidiu Buzeanu, preşedintele companiei Arena City Center, ieri, la inaugurarea lucrărilor de construcţie a mall-ului.

"Cu toate că 43 la sută din valoarea investiţiei este valoarea terenului pus la dispoziţie de compania Arena, am găsit destul de greu finanţatori pentru construcţia acestui complex, care va fi la inaugurare cel mai mare mall din zona Moldovei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 57 la sută de HVB Bank Româ-nia, unul dintre partenerii care au avut în vedere această afacere, celălalt fiind compania de consultanţă imobiliară Eurisko. Mall-ul va crea, totodată, 100 de noi locuri de muncă. După finalizarea complexului, aici vor veni, conform studiilor de marketing, locuitori din Roman, Piatra Neamţ, Oneşti, Moineşti, Comăneşti", a spus Budeanu, citat de Rompres.

Mall-ul este localizat în zona centrală a oraşului, având o suprafaţă totală de 31.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 20.000 de metri pătraţi. Până în prezent au fost deja închiriate 50 la sută din spaţii. "În prezent avem discuţii pentru închirierea a peste 70 la sută din spaţiile din mall, în vreme ce pentru mai mult de jumătate din suprafaţa totală au fost deja semnate contracte şi precontracte de închiriere", spune Florina Cojocari, broker în cadrul departamentului de retail al Eurisko, consultant exclusiv pentru acest proiect.

Compania Arena City Center îşi propune ca după finalizarea acestui proiect să demareze începând 2008 un altul. Mai exact este vorba, conform lui Ovidiu Budeanu, de un hotel cu o capacitate de 100 de camere, care "va furniza" clienţi pentru Arena City Center. Centrul comercial va avea o importantă latură socială, dar şi una de dis-tracţii. Mall-ul va oferi peste 140 de magazine pentru a căror chirie se va plăti "între 0-100 de euro pe metru pătrat". La aceasta se va adăuga încă o sumă de 8 euro, din care 2 euro vor fi destinaţi evenimentelor culturale şi sociale, restul de 6 euro fiind alocaţi pentru întreţinerea spaţiilor comune.

Mall-ul băcăuan va aduce compania de supermarketuri Spar care operează în domeniul alimentar. 90 la sută din companiile prezente în mall vor fi branduri naţionale şi internaţionale, iar 10 la sută branduri locale din Bacău.

Mall-ul va beneficia de o parcare exterioară pentru circa 800 de maşini, urmând ca aceasta să fie extinsă în următorii ani cu încă 50 la sută. Consultantul exclusiv pentru proiectul Arena City Center, com-pania imobiliară Eurisko, apreciază că această investiţie va constitui un succes pe acest segment, investiţia urmând a fi amortizată în circa zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb