INVESTIŢIE DE 50 MILIOANE EURO ÎN JUDEŢUL GORJ Siniat a inaugurat fabrica de plăci de gips-carton din Turceni

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 8 octombrie 2015

Siniat a inaugurat fabrica de plăci de gips-carton din Turceni

Marc- Andre Fritsche: "Avem spaţiu să extindem producţia în funcţie de cererile pieţei, în perioada următoare"

Compania estimează creşteri de 5% a cifrei de afaceri pentru 2015 şi 2016

Siniat România, producător şi furnizor de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi, a inaugurat, ieri, cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din ţara noastră, la Turceni, în judeţul Gorj.

Noua unitate de producţie a fost construită în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro, cu fonduri proprii, pe un teren cu o suprafaţă de 32 de hectare. În procesul de producţie, fabrica va folosi gipsul sintetic de la Termocentrala Turceni a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

La evenimentul de ieri au luat parte atât reprezentanţii companiei Siniat, cât şi oficiali ai autorităţilor noastre, ca Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, precum şi Laurenţiu Ciurel, directorul general de la CEO.

Marc-Andre Fritsche, managerul general Siniat România, a declarat că unitatea de producţie din Turceni are un rol strategic atât pentru companie, care acoperă 10 pieţe din Europa de Sud-Est, cât şi pentru mediul economic din judeţul Gorj.

Domnia sa a precizat: "Pe lângă această fabrică, mai avem destul spaţiu la Turceni, astfel încât să ne extindem producţia în viitor, în funcţie de cererile pieţei. Deocamdată, 30% din producţie merge la export, dar intenţionăm să ajungem gradual la o cotă de 50% a vânzării produselor în afara ţării".

Potrivit sursei citate, Siniat România va înregistra o creştere de 5% a cifrei de afaceri, în 2015, aceeaşi evoluţie fiind aşteptată şi pentru anul viitor.

Capacitatea anuală de producţie a fabricii de la Turceni este de 27 de milioane de metri pătraţi, cât suprafaţa a peste 1.000 de km de autostradă, apreciază reprezentanţii companiei, care au menţionat: "Fabrica Siniat de la Turceni este prima din România care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică. Cu ajutorul echipamentelor speciale, plăcile de gips-carton pot fi reciclate. Datorită sinergiilor cu CET Turceni şi a proceselor tehnologice de reciclare, noua fabrică Siniat este unul dintre cele mai sustenabile proiecte din România.

Totodată, aceştia au subliniat că Siniat a investit un milion de euro în construirea unui drum nou de acces către fabrică. În cadrul fabricii, activează peste 80 de angajaţi, majoritatea din Turceni şi din zonele învecinate, ce au fost pregătiţi la fabricile Siniat din România, Italia şi Germania.

"Siniat joacă un rol activ în comunităţile locale. Apreciem în mod deosebit forţa de muncă din România, cu oameni bine instruiţi şi motivaţi. Investim constant în tehnologie şi utilizăm materie primă de foarte bună calitate. Ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potenţial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificăm acest potenţial", a declarat Marc-Andre Fritsche.

Pe lângă fabrica de la Turceni, Siniat mai are două unităţi de producţie în ţara noastră, la Bucureşti şi la Aghireşu (judeţul Cluj).

Siniat România este membră a grupului Etex, unul dintre producătorii şi furnizorii mondiali de materiale şi soluţii pentru construcţii. Etex este prezent în 44 de ţări, având circa 17.000 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în 121 de fabrici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb