INVESTIŢIE DE PESTE 10,5 MILIOANE DE EURO Continental a inaugurat un sistem de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timişoara

Alexandru Costea
Companii #Auto / 3 iunie 2015

Continental a inaugurat un sistem de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timişoara

Producătorul de anvelope Continental a inaugurat prima etapă din investiţia de 10,5 milioane de euro în sistemul de tratare a emisiilor olfactive în fabrica sa din Timişoara, cu scopul de reducere a percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în perimetrul adiacent fabricii, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Continental a realizat teste pilot asupra soluţiei tehnice începând din decembrie 2013.

Principiul de operare al soluţiei tehnice, "Oxidare Non-Termică - Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)", constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul şi apa din aer în radicali de oxigen. Se produce o reacţie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producţie, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor, notează reprezentanţii producătorului de anvelope.

Compania va instala în aria de Mixing un echipament denumit "Oxidare Termică Regenerativă" (RTO). Acesta va distruge compuşii organici volatili apăruţi în cadrul procesului de producţie prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

În cei aproape 15 ani de producţie de anvelope în Timişoara, Continental a investit peste 370 milioane de euro în fabrica din Timişoara şi a creat peste 2.300 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timişoara a livrat, până acum, peste 150 milioane de anvelope clienţilor săi din Europa şi din întreaga lume.

Compania produce în Timişoara anvelope cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance - de înaltă performanţă), anvelope pentru automobile electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

Prin cele cinci divizii ale sale globale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 53 de ţări.

Divizia de Anvelope operează 24 de locaţii de producţie şi cercetare-dezvoltare la nivel global. Unul din producătorii de anvelope de top la nivel global, cu peste 47.000 de angajaţi, divizia de anvelope a înregistrat vânzări de 9,8 miliarde dolari în 2014.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture la Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România, potrivit sursei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bursa, va rugam dati-le un semnal. 

    Si primaria Medias a initiat si obtinut un proiect (Apa Tarnavei Mari) de racordare gospodarii la canalizarea menajera, aductiune -tratare apa potabila, dar "a uitat" sab racordeze toate strazile din centrul orasului. 

    Am vizitat cetatea, am fost indrumati sa vizitam si Sinagoga (este jale) iar in strada Kogalniceanu, la poarta sinagogii, in asteptare, am fost obligati sa suportam putoarea (pestilentiala) ce emana din canalul strazii. 

    Oare asa se promoveaza turismul, intr-o cetate medievala? am inteles ca in unele strazi din centru s-a facut racordarea la menajer. N-i s-a explicat ca este miros pentru ca s-a aglomerat zona cu clienti_-firme de paza, de expeditii coletarie ?? Suntem in anul 2015, domnule primar? 

    Daca vizitati zona luati-va masca sau pachetul cu servetele parfumate. 

    Multumim Bursa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb