Investiţie de peste un milion şi jumătate de lei în opt comunităţi din judeţul Hunedoara, prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 decembrie 2007

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a inaugurat vineri, 7 decembrie a.c., Reţelele Electronice ale Comunităţilor Locale din proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere din localităţile Baru şi Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara.

Lansările celor două reţele au avut loc în prezenţa ministrului Iuliu Winkler, precum şi a Şefului Biroului Băncii Mondiale în România, Benoit Blarel. Alături de comunele Baru şi Sălaşu de Sus, în judeţul Hunedoara mai sunt informatizate prin proiectul MCTI comunele Leleşe şi Ilia şi oraşele Uricani, Călan, Petrila şi Geoagiu.

În total, investiţia proiectului în judeţul Hunedoara se ridică la peste un milion şi jumătate de lei noi (15 miliarde de lei vechi).

"Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere va contribui la creşterea competitivităţii localităţilor din Hunedoara implicate în această iniţiativă.

Relansarea socio-economică a judeţului a constituit una dintre preocupările mele principale de-a lungul carierei politice şi sunt mulţumit că acest nou proiect, la care am putut contribui şi eu, se alătură listei de proiecte destinate judeţului Hunedoara", a declarat Iuliu Winkler, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Hunedoara se numără printre judeţele cu cea mai ridicată investiţie a proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, constând din echipamente IT&C şi plata costului abonamentului la Internet în cele opt localităţi, în următorii trei ani.

Începând cu luna decembrie, toate cele 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale realizate în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere vor fi deschise publicului larg, oferind servicii de bază şi cu valoare adăugată pentru dezvoltare durabilă: servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educaţie asistată de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum şi acordarea de finanţări nerambursabile pentru stimularea întreprinderilor mici şi

mijlocii şi utilizarea tehnologiei în dezvoltarea afacerilor.

Prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere - iniţiativă a MCTI, instituţia care coordonează proiectul din anul 2005 - se instalează în aproximativ 20% din mediul rural şi mic urban Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale. De proiect beneficiază peste 1.800.000 de cetîşeni din comune, sate şi oraşe sub 30.000 de locuitori.

Proiectul este finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, având un buget total de 69,4 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb