Un spaţiu de producţie a preparatelor din carne, finanţat prin fonduri SAPARD, va fi dat în folosinţă în judeţul Sălaj, pînă la sfîrşitul lunii septembrie. Capacitatea de producţie a secţiei care aparţine SC "Universal" Zalău va fi de 1250 tone pe an, cu 410 tone mai mare comparativ cu anul anterior, rea-lizîndu-se în medie 4 tone de produse pe zi. Investiţia va crea 40 de noi locuri de muncă în localitatea Crişeni, judeţul Sălaj. Sprijinul financiar al Programu-lui SAPARD este de 408.543 euro. Proiectul vizează extinderea capacităţii de producţie şi modernizarea secţiei de preparate din carne.
Veronica Pop, vicepreşedintele "Universal" Zalău, a declarat: "În cursul acestei luni, aştep-tăm sosirea din Germania a în-tregii linii de producţie pentru conserve din carne de porc şi vită. Este vorba despre un utilaj complex care ne-a costat peste 270.000 euro". Domnia sa a mai menţionat că intenţionează să desfacă produsele doar pe piaţa internă, atît în mod direct, prin distribuţie locală, cît şi indirect, pe piaţa naţională cu aju-torul firmelor de distribuţie. În ceea ce priveşte preţurile de producţie ale preparatelor din carne, acestea vor fi de 176.000 lei kilogramul de salam crud uscat, cutia de 200 grame pateu de ficat va costa 10.500 lei, iar în viitor o cutie de conservă din carne de vită va costa 21.500 lei. Implementarea proiectului a creat deja 15 locuri de muncă din cele preconizate, urmînd ca în cel mai scurt timp să fie angajat întreg personalul necesar. În ciuda complexităţii procedurii, societatea "Universal" Zalău va demara în acest an un alt proiect de modernizare, tot cu sprijin financiar SAPARD: "Ce ne-a motivat este faptul că nu am întîmpinat probleme în derularea contractului cu Agenţia SAPARD, cererile de plată fiind autorizate la timp", a subliniat Veronica Pop.