INVESTIŢIE SAPARD LA SALONTA CANAH International lansează primele produse pe bază de ulei din seminţe de cînepă

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 mai 2007

CANAH International lansează primele produse pe bază de ulei din seminţe de cînepă

CANAH International, primul producător de ulei de cînepă din România, şi-a deschis porţile recent, lansînd astfel pe piaţă şi primele produse pe bază de ulei din seminţe de cînepă din România. Uleiul de cînepă obţinut în fabrica de la Salonta, judeţul Bihor, este un produs recunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, fiind singurul ulei comestibil cu procent ideal de acizi graşi sănătoşi - Omega 3 şi Omega 6 şi constituind o sursă substanţială de vitamina E.

Înfiinţată în 2005 de către un grup de investitori privaţi, CANAH International are drept obiect principal de activitate procesarea plantelor tehnice, respectiv a seminţelor plantei de cînepă. Fabrica de la Salonta a fost construită prin derularea unui program Sapard de dezvoltare rurală, zona fiind aleasă datorită tradiţiei îndelungate în creşterea cînepii. Livrarea materiilor prime folosite în obţinerea produselor din cînepă destinate industriei alimentare, agricole şi cosmetice este asigurată de cultivatorii din zonă - persoane fizice şi juridice, cu care societatea CANAH a încheiat contracte.

Fabrica de la Salonta are ca obiect de activitate, pe de o parte, prelucrarea seminţelor de cînepă în scopul obţinerii uleiului şi a suplimentelor nutritive, a făinei proteice din şrotul obţinut în urma presării, pe de altă parte, obţinerea seminţelor decojite - folosite în scop alimentar.

Capacitatea de prelucrare a fabricii este de 1000 tone seminţe pe an, această cifră constituind echivalentul a 250.000 litri ulei de cînepă anual.

Dan Lazarescu, Administrator CANAH International, a precizat: "Investiţia în fabrica de la Salonta a fost de peste 1,7 milioane de euro şi pînă la finele anului 2007 ne aşteptăm la o cifră de afaceri de peste 500.000 euro. De altfel, concomitent, intenţionăm ca pînă la sfîrşitul anului viitor să mărim investiţia prin lărgirea gamei de produse. În acest moment suntem în curs de a obţine licenţa de patent şi folosire pentru producerea altor produse pe bază de cînepă în premieră pentru România - lapte şi alte produse derivate din cînepă".

Produsele lansate de CANAH International odată cu deschiderea fabricii de la Salonta, vor fi disponibile în farmacii, magazine naturiste şi online într-un pachet premium format din ulei alimentar şi suplimente nutritive.

Datorită faptului că este şi un excelent tratament adjuvant în psoriazis, acnee şi alte boli cutanate, CANAH intenţionează lansarea pînă la finalul anului şi a unui produs dermato cosmetic obţinut din uleiul de cînepă procesat în fabrica de la Salonta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb