Investiţii canadiene în sectorul energiilor neconvenţionale

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 octombrie 2008

Investiţii canadiene în sectorul energiilor neconvenţionale

Două firme canadiene vor investi zeci de milioane de euro în domeniul energiilor neconvenţionale, acestea intenţionând să producă electricitate şi gaz metan din deşeuri, în oraşe din vestul şi sud-vestul ţării. Potrivit Serviciului Comercial Canadian din cadrul Ambasadei Canadei în Româ-nia, prima investiţie, de 30 milioane euro, va fi realizată în zona Doljului, unitatea urmând să producă gaz metan prin gazificarea deşeurilor. O a doua investiţie este încă la stadiu de proiect, firma în cauză invitând la discuţii municipalităţi din Ardeal. Potrivit NewsIn, în acest caz, staţia va produce curent electric prin distrugerea deşeurilor, folosind plasmă.

Expertul în dezvoltări afaceri din cadrul Ambasadei Canadei în România, Octavian Bonea, prezent, ieri, la Iaşi pentru a participa la un forum economic româno-canadian, a declarat: "Una din firme, pe care nu o pot, însă, nominaliza, va înfiinţa o astfel de unitate în zona Doljului, proiectul fiind pentru o staţie pilot. Practic, va scoate kilowatul la 22 de eurocenţi. A fost ales un oraş mic, care va putea fi alimentat parţial. Ulterior, acest proiect va fi extins. O altă firmă va investi în vestul României, urmând să aibă discuţii cu municipalităţi din această zonă. Dacă în primul caz vorbim de obţinerea energiei prin gazificarea deşeurilor, în al doilea caz deşeurile vor fi dis-truse prin plasmă, iar în plan secundar se va obţine curentul electric".

Conform precizărilor aces-tuia, dintre cele două investiţi, cea mai costisitoare va fi staţia cu plasmă, în condiţiile în care această unitate va produce curent electric la un preţ de 0,65 eurocenţi/kilowat. Reprezentantul Serviciului Comercial Canadian din cadrul Ambasadei Canadei a adăugat că discuţiile cu municipalitatea din judeţul Dolj sunt într-un stadiu avansat, iar la începutul anului 2009, firma canadiană, alături de un partener român, va încheia un parteneriat cu autorităţile locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb