Investiţii de 70 milioane euro în stadioanele de la Craiova şi Târgu-Jiu

Companii #Construcţii / 17 mai 2015

Complexul Sportiv cu stadion de fotbal din Craiova (sursa foto:pb.ro)

Complexul Sportiv cu stadion de fotbal din Craiova (sursa foto:pb.ro)

Contractele de execuţie pentru două stadioane au fost semnate, ieri la Târgu Jiu şi Craiova, în prezenţa ministrului demisionar al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea, şi a premierului Victor Ponta, arată un comunicat remis redacţiei.

Contractele au fost încheiate între operatorii economici desemnaţi şi Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Amdinistraţiei Publice (MDRAP).

La Târgu Jiu, serviciile de proiectare şi lucrările de execuţie au fost contractate pentru reabilitarea şi extinderea capacităţii la Stadionul Municipal "Tudor Vladimirescu", cu o durată de implementare de 18 luni. Potrivit comunicatului, actualul stadion, cu 9.200 de locuri, nu asigură condiţii suficiente pentru desfăşurarea meciurilor din liga naţională: "are un număr redus de locuri acoperite (aproximativ 500), dotări minimale pentru sportivi, dotări sanitare improprii pentru spectatori, locuri de parcare puţine".

Pentru proiectul de modernizare a Stadionului "Tudor Vladimirescu" şi a bazei sportive din oraş, CNI a alocat suma de 20 de milioane euro, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului i-a asigurat pe constructori că statul va acoperi toate condiţiile pentru realizarea investiţiei, solicitându-le acestora să se încadreze în perioada prevăzută în contractul de modernizare a stadionului.

Complexul Sportiv Târgu Jiu va fi compus dintr-un stadion de fotbal, cu capacitatea de 12.400 locuri pentru spectatori în tribune acoperite, şi corpuri administrative. Noul complex va asigura facilităţile pentru a găzdui meciuri din campionatele europene, la cerinţele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor. Stadionul Municipal se va reconforma: tribunele existente vor fi demolate, iar în locul lor vor fi construite noi corpuri. "Terenul de fotbal existent, cu dimensiuni regulamentare între tuşe de 105x68 metri, va fi păstrat, fiind înierbat şi în bună stare, iar pista de atletism cu suprafaţă sintetică va fi extinsă la 6 culoare, pentru competiţii outdoor", potrivit sursei.

Suprafaţa terenului este de 62.960 mp, suprafaţa construită la sol a stadionului va fi de 1.468,5 mp, iar regimul de înălţime propus va fi subsol, parter şi 4 etaje. Tribuna 1 va adăposti spaţiile funcţionale pentru echipe şi oficiali, pentru presă şi comentatori, locuri şi spaţii conexe pentru publicul general şi VIP, loje Sky Box, parcare subterană, spaţii tehnice şi pentru personalul auxiliar. Tribuna 2 este destinată publicului general, galeriilor celor două echipe. Pentru sportivi vor fi asigurate 38 de camere, 2 apartamente şi o sală de mese cu vedere spre tribune. Corpul administrativ de pe latura sudică va găzdui atât spaţiile pentru control meciuri cât şi birourile clubului sportiv.

Complexul Sportiv cu stadion de fotbal din Craiova va fi ridicat în locul actualului Stadion "Ion Oblemenco".

Lucrările de demolare a Stadionului "Ion Oblemenco" din Craiova au fost demarate în urmă cu cinci zile, în locul acestuia urmând să fie construit un nou complex sportiv, investiţie care se ridică la circa 50 milioane de euro şi care este finanţată de Guvernul României prin CNI, potrivit Agerpres.

Complexul va avea în componenţă un stadion conceput pentru a putea găzdui competiţii europene şi internaţionale de fotbal, dar care va putea fi folosit şi pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Aici se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale sau sociale.

Stadionul, cu un regim de înălţime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori, o suprafaţă a terenului de 76.971 mp şi suprafaţa construită la sol de 21.720,7 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal şi zone verzi, căi de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1.200 de locuri de parcare în interiorul complexului şi 2.000 de locuri pe o rază de 2km.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pompeaza" Ponta in zona d-lui bani seriosi 70 de milioane de Euro ....iar bolnavi (saraci) de cancer nu pot achizitiona medicamente de ultima generatie.. Pe ultima suta de metri Ponta face ce vrea ... pune taxe ,taie taxe...una zice ,alta face.... si uite asa ...,va prosteste... (copia legalizata tip Basescu )..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb