Investiţii pe termen lung în infrastructura României

F.A.
Macroeconomie / 22 noiembrie 2010

Guvernul României a aprobat astăzi, la iniţiativa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ordonanţa de Urgenţă pentru realizarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii care se va derula în perioada 2011 - 2020.

Programul va funcţiona pe două componente. Prima componentă este "Infrastructura în domeniul dezvoltării regionale", gestionată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local; Modernizarea satului românesc; Sistem de canalizare şi epurare a apelor uzate; Alimentare cu apă a localităţilor iar cea de a doua componentă este "Infrastructura în domeniul mediului", gestionată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, cu subprogramele: Programe multianuale de mediu şi gospodărire a apelor; Infrastructura în domeniul gospodăririi apelor, lucrări hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor, mărirea gradului şi/sau de siguranţă a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere.

Prin prezentul Program, vor fi finanţate atât proiectele noi, cât şi proiectele în continuare, proiecte a căror documentaţie tehnico-economică a fost aprobată conform legislaţiei în vigoare, dar care, din lipsa fondurilor, se află în diverse stadii de execuţie şi nu au fost finalizate.

Finanţarea proiectelor prioritare se asigură din sume alocate anual cu această destinaţie din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetele ministerelor de resort, precum şi din alte surse legal constituite, pe baza documentaţiilor tehnico-economice aprobate, conform legislaţiei în vigoare.

În vederea realizării proiectelor cuprinse în anexa la lege, prestatorii, executanţii şi furnizorii pot contracta credite bancare, beneficiind de garanţia statului, în condiţiile legii.

Programul vine să rezolve o serie de probleme constatate în ceea ce priveşte dezvoltarea insuficientă a reţelelor de drumuri judeţene şi locale, a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare.

Pe de altă parte, inundaţiile înregistrate în ultimii 10 ani, au condus la adoptarea de către Guvern a Strategiei pentru managementul riscului la inundaţii, ale cărei măsuri trebuie materializate gradual până în anul 2035. Având în vedere acestea, sunt necesare atât construcţia de noi lucrări de apărare, cât şi ranforsarea celor vechi pentru creşterea capacităţii de protecţie şi pentru o mai bună siguranţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb